Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 09.01.2012.
08:00
Večernje novosti A

Hranljive maske za zaštitu kose

Maska je najbolji lek za oštećenu kosu, jer je dubinski hrani, revitalizuje i daje joj sjaj. Dobra je i kao zaštita od spoljnih uticaja kojima je kosa zimi svakodnevno izložena, a to su smog, prašina, UV zraci...

Kupovne maske nemojte da držite duže od 20 minuta, dok one koje sami napravite možete i duže. Veoma je važno kako je nanosite, a to zavisi od tipa kose i proizvoda. Dok se neke stavljaju pri korenu dlake, druge su namenjene površinskom sloju, jer ako se stave do kože, maste kosu.

Ako je dlaka izrazito suva, masku nanesite posle svakog pranja. Ako nije, dovoljno je dva-tri puta mesečno.

Kupovne maske nikako ne nosite duže od 20 minuta

Najvažnije je da masku dobro isperete, posebno ako je kupovna. U protivnim može da uzrokuje pojavu peruti, kožnih oboljenja, da masti kosu...

Suva kosa često bude naelektrisana od previše šampona, regeneratora, maski, zato posle nanošenja maske glavu obmotajte plastičnom ili aluminijumskom folijom. Posle 20 minuta dobro je isperite mlakom vodom, a onda i hladnijom.

ZA NEŽNU DLAKU
Kivi je izuzetno blagotvoran za kožu i kosu. Očistite jedan veći kivi, izgnječite ga viljuškom ili kratko umutite u blenderu, pa pomešajte sa 3 kašike maslinovog ulja. Nanesite na suvu kosu pre pranja i držite oko 30 minuta, pa isperite toplom vodom.

PROTIV PERUTI

Koren peršuna izrendajte i pomešajte sa 3 kašike ricinusovog ulja. Nanesite uz masiranje glave pre pranja kose i ostavite da deluje najmanje 15 minuta. Operite šamponom kosu i isperite sa mnogo vode. Masku možete stavljati jednom nedeljno, a kombinacija peršuna i ricinusovog ulja blagotvorno deluje na koren kose i odstranjuje perut.

ZA OŠTEĆENE VRHOVE

Ako vam je kosa bez sjaja i iskrzana na vrhovima stavite jednom nedeljno pakovanje od ulja susama. Umutite dve kašike ulja od susama sa dve kašike meda i jednim žumancetom. Nanesite smesu ravnomerno pre pranja na koren dlake i kožu glave, pa kosu obavijte folijom. Zagrejte fenom 15 minuta, zatim operite šamponom.

DA VRATITE SJAJ

Beživotnoj dlaci vratićete elastičnost i sjaj na sledeći način: jedno žumance dobro umutite i kap po kap dodajte čičkovo ulje, ali sve vreme mešajte.

Potom u smesu nacedite pola limuna. Rasporedite masku ravnomerno po korenu oprane kose. Masirajte nekoliko minuta glavu da bi se sastojci dobro apsorbovali.

Obmotajte kosu peškirom i ostavite da pakovanje deluje najmanje 20 minuta, a potom isperite mlakom vodom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online