Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 06.01.2012.
08:00
Smedia A

Modna pravila za punije dame

Buckaste žene često se odreknu mode jer su odustale od obilazaka butika posle niza neuspešnih pokušaja navlačenja farmerki preko kukova.

Foto: Ilustracija
 

Ne odustajte tako lako. Evo nekoliko pravila koja vam mogu pomoći.

KORISTITE IGRU SVETLA I SENKI
Kad je reč o haljinama, tamna boja neka bude na kritičnim delovima, a bojom možete istaći sredinu tela. Na primer, ako nosite svetlu haljinu jednostavnog kroja, na nju nosite tamni kardigan, savetuje T - portal.

NE ODRIČITE SE TRENDOVA
Uske pantalone, pa i pelerine, na punijim ženama mogu odlično stajati, samo ih valja dobro uskladiti. Sve su uske pantalone dozvoljene, ali morate prekriti bokove, za to je najbolji kardigan.
 

IGRAJTE SE PRINTOVIMA
Možete nositi i printove, koji su ove godine vrlo moderni i mogu odvlačiti pažnju od delova tela koje ne želite da eksponirate. Ipak, ni cvetni, ni grafički ili životinjski print ne smeju biti prejaki i upadljivi, odlučite se isključivo za nežnije boje. Print takođe možete razbiti jednobojnom jaknicom ili kardiganom.

DIMIJE
A dimije? Ne brinite zbog bokova i stražnjice, to je deo siluete. Ako na takve pantalone nosite kratku jaknicu i majicu, naglasićete struk i prikriti kile na pokrivenim mestima.

PREDNOSTI RETRO STILA
Ako imate veću stražnjicu, retro haljine su stvorene za vas, a i vrlo su in. Ako su na preklop na prsima, još bolje, a volumen u delu suknje savršeno pada preko bokova do kolena.

ODEĆA
Pantalone - trebalo bi da budu visokog struka.
Gornji deo - rukavi neka budu do lakta ili tzv. tričetvrt rukavi. Izbegavajte obične kratke rukave jer privlače poglede na mesto gde su vam ruke najdeblje.
Izrez oko vrata - okrugli izrez je najprihvatljiviji, a ako se odlučite za nešto dublji, to će pristajati ispod kratke jaknice, ali i haljine na preklop mogu biti prihvatljive.
Suknje - suknje neka glatko padaju sa prednje strane, a faltica, mali prorez ili nabor kod kolena doprineće balansu.


Haljine - moraju imati patentni zatvarač moraju pozadi, a ne sa strane. Dijagonalni nabori po telu figuru vizualno čine mršavijom.
 

MODNI DODACI
Nakit - nosite veće, upadljive komade nakita.
Cipele - ne zanemarujte cipele i potrudite se da pronađete šire, kvalitetne i moderne cipele, umesto da uvek uskačete u isti model za koji jedini znate da vam odgovara nozi. Birajte one sa špagicama i remenčićima koji se mogu prilagođavati nozi.
Dobro donje rublje - savršeno donje rublje je ključno jer se ne sme urezivati u kožu i velikim bi delom trebalo pripomoći oblikovanju tela.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online