Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 26.12.2011.
08:00
Smedia A

Kako da pravilno nanosite preparate za lice?

Preporučeni način nanošenja kreme na lice i vrat može da u određenoj meri poboljša dejstvo preparata koji nanosite, i da pomogne u poboljšanju tonusa i lepote kože.

Najobičniji ritual – svako jutro i veče na čistu kožu lica i vrata nanosite hidratantnu i hranljivu kremu, kao i milioni drugih žena na svetu. O tome uopšte više ne razmišljate, jednostavno to radite iz navike i često niste ni svesni da ste naneli kremu. Ipak, ako ste slučajno zaboravili da je stavite vaše lice kao da nije podjednako lepo, vaša koža nema prirodni sjaj, zateže vas, jednostavno sve je drugačije...

Svako jutro i veče na čistu kožu lica i vrata nanosite hidratantnu i hranljivu kremu, ali pazite kako to radite

Naravno, izgled, kvalitet, vlažnost vaše kože uveliko je određeno genetikom, a ono što su vam geni uskratili mogu da vam donekle pruže kreme za lice. Ako ne koristite adekvatnu kremu za određeni tip kože, možete da napravite više štete nego koristi.

Dakle, ono što je najvažnije su definitivno te dve stvari. Ipak, ono što dermatolozi i kozmetičari često ističu kao vrlo važan element prilikom nanošenja krema i ostalih preparata za lice je način na koji se nanose. Naravno, ne treba od toga praviti nauku, ali preporučeni način nanošenja kreme na lice i vrat može u određenoj meri da poboljša dejstvo preparata koji nanosite, te pomogne u poboljšanju tonusa i lepote kože.

Međutim, postoji li pogrešno ili pravo nanošenje kreme? U principu ne, postoji samo lošiji i bolji način, koji može da vam pomogne u manjoj potrošnji preparata, poboljšanom upijanju i poboljšanoj cirkulaciji kože. Zašto onda ne biste pokušali?

Malo kreme, odličan efekat

Manje je u slučaju kreme više

Krema za lice mora da se nanosi u vrlo malim količinama, jer većim količinama kreme se neće poboljšati njeno delovanje, nego ćete samo bez razloga potrošiti previše, ionako preskupe kreme. Kao što smo već napomenuli, od kvantiteta, važniji

je kvalitet. Kremu počnite da nanosite u vrlo malim količinama, kako biste odredili koja količina kreme vam je dovoljna.

Evo kako da to uradite:

* Vrlo malu količinu kreme prstom stavite na svoje lice – bradu, obraze, nos, čelo, ispod očiju i vrata.
* Počnite s obrazima, pa vrhovima prstiju počnite da pravite kružne pokrete prema spolja, odnosno prema krajevima lica.
* Na čelu, započnite da pravite ravne poteze od sredine čela prema spolja, odnosno od unutrašjeg ugla obrva prema spoljašnjem.
* Kada ste namazali čelo, krenite od korena nosa i kružnim pokretima lagano umasirajte kremu oko očiju.
* Na nos nanesite kremu počevši od korena nosa prema vrhu i to ravnim pokretima, pa ponovo krenite od vrha nosa prema korenu.

Kružnim pokretima utrljajte lagano kremu

* Iznad gornje usne umasirajte kremu od sredine prema obrazima.
* Na samoj bradi umasirajte kremu malim kružnim pokretima, od unutra prema spolja, dok na ostatak vilice nanesite kremu praveći ravne pokrete od brade prema krajevima lica.
* Na vratu kremu nanesite ravnim pokretima od brade prema dole, ili dijagonalnim pokretima od brade ukoso prema spolja.

Ovaj način nanošenja odnosi se na kreme, serume, losione itd. Pokreti neka budu nežni, ali ne preblagi, kako bi što bolje podstakli prokrvljenost kože.

Oči - kruženje ili tapkanje

Ako ste odlučili da koristite jednu kremu za lice, a drugu za područje oko očiju, to ne znači da treba da koristite neke drugačije tehnike nanošenja kreme. U principu, kreme za područje oko očiju i nisu toliko drugačije od krema za ostatak lica, ali to je vaša odluka da li ćete ih koristiti ili ne.

Tapkanjem ili kružnim pokretima nanesite i antirid

Kremu ili neki drugi preparat oko očiju možete da nanosite na način koji smo već istakli, a to je da počnete od korena nosa, s prstima se spuštate pored unutrašnjeg ugla očiju na donje kapke, pa lagano zaokružite na gornje. Ponavljate kružne pokrete oko očiju dok se krema ne upije.

Drugi način nanošenja kreme oko očiju je tapkanjem. Ono što možete da uradite je da vrlo malu količinu kreme nanesete na gornje i donje kapke, i lagano u krug tapkate prstima dok se krema ne upije. Na vama je odluka, a donesite ju na osnovu toga šta vam se čini praktičnije i prijatnije,

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online