Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 19.10.2011.
08:00
T. Božović - Vesti A

Malim trikovima do lepote

Adekvatna šminka može da vas podmladi za 10 godina, ali isto tako i da vas učini starijem nego što jeste. Sedefaste senke su moderne, ali ističu bore, ajlajner je hit, ali spušta kapke, tamno rumenilo je šik, ali kad ga stavite, obrazi deluju upalo.

Šminkeri savetuju da je najvažnije da odbacite sve što je moderno, a da odredite sve što vama pristaje. Šminka je stvorena da bi ulepšala žensko lice, a ne da ga upropasti.

Recite ''ne'' masnim senkama


Danas postoji mnogo reklama u kojima su manekene savršenog tena, to je marketinški trik koji vas vuče da kupite proizvod koji reklamira. Otkrivamo o čemu morate da vodite računa.

Izbegavajte masne senke

Oči nikada nemojte naglašavati jarkim bojama i masnim sedefastim senkama. Sa ovakvom šminkom ćete pre izgledati kao gušter, a to svakako ne želite. Masne senke se uvlače i u pore i u bore, pa one izgledaju dublje i upadljivije. Ni mat senke nisu idealne. Najbolji izbor su hidratantne, kremaste senke.


Crni ajlajner

Tamne, oštre, dramatične linije naglašavaju opuštenost kože i lako se razmažu. Zato umesto ajlajnera koristite mek krejon, koji ćete aplikatorom dodatno razmazati kako biste dobili efekat. Ako imate sitne oči, birajte krejon u boji slonovače ili bledoroze, a ako nema potrebe da vizuelno povećate oko, možete

Previše pudera


Tone tečnog pudera za dve-tri nijanse tamnijeg od vašeg tena, pa preko dosta pudera u prahu - nema te devojke koja se neće pretvoriti u babu. Ako još ispod očiju stavite jako svetao korektor da zamaskirate tamne podočnjake, lik veštice će biti upotpunjen. Dakle, ako imate neke nedostatke na koži, pa vam treba tečni puder, odaberite lagan, hidratantan, sa svetlucavim česticama koje odbijaju svetlost i čine bore manje vidljivim.

koristiti i tamnosmeđu. Na kraju tamnobraon maskarom naglasite samo gornje trepavice,ali donje nikako jer to ističe bore oko očiju, podočnjake i umor.


Iscrtane obrve
Ako preterate s čupanjem i jako ih stanjite, izgledaćete mnogo starije. Ako ih zapustite, biće još gore: izgledaćete i starije i neuredno. Oblikujte ih u luk, tako da izgledaju prirodno, bez dramatičnih prelaza i produžetaka. Ako ih docrtavate, radite to olovkom u boji kose.


Olovka za usta
Ako su vam se usne spustile ili izbrazdale, nikada ih ne iscrtavajte olovkom i ne mažite ih jarkim mat karminima. Ovo će samo naglasiti nepravilnost kontura. Birajte ruževe u boji mesa ili korala, a višak uklonite papirnom maramicom. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online