Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 21.09.2011.
08:00
S media A

Uštedite i skinite šminku prirodnim sredstvima

Kada vam ponestanu kupovna sredstva za skidanje šminke ili ako imate osetljivu kožu koja na njih burno reaguje, problem ćete lako rešiti ako od namirnica iz frižidera sami napravite prirodne preparate. Najpopularnija namirnica za skidanje šminke je mleko, ali možete da koristite i jogurt.

MLEKO I JOGURT

Mleko, kao spoj vitamina i proteina, hrani kožu i čini je mekanom, pa je savet da uveče komadićem vate natopljenim u mleko očistite lice. Postupak ponovite bar dva puta, pa kožu isperite mlakom vodom, savetuje Magazin.

Ako imate suvu kožu, onda koristite punomasno mleko, za normalnu delimično obrano, a za masnu obrano mleko. Takođe, odlično sredstvo za čišćenje lica od šminke dobija se mešanjem mleka i čaja od mente.

Prirodno i efikasno skida šminku i čuva lice od iritacije

MASLINOVO I SUNCOKRETOVO ULJE

Druga najpopularnija namirnica za skidanje šminke je maslinovo ulje. U njega umočite vaticu, i njom pređite preko kapaka i posle dve minuta skinućete i najjaču maskaru ili bilo koji drugi vodootporan proizvod sa područja oko očiju.

Postoji i druga opcija: vatu namočite mlekom, iscedite je, a onda na nju nakapljite malo suncokretovog ulja. Očistite lice i isperite ga mlakom vodom. Maslinovo ulje je bogato antioksidansima i vitaminima A i E, pa već nakon nekoliko dana skidanja šminke s ovim uljem mogli biste da primetite kako vam je deo ispod očiju osvežen i da su podočnjaci postali bleđi i manje uočljivi. Objašnjenje za ovo je logično: ulje hidratizuje kožu, a podočnjaci su uglavnom problem suve kože.

ULJANA REPICA I RUZMARIN

Za skidanje senke, maskare i olovke za oči osim maslinovog ulja možete da koristite i kokosovo ulje, koje je takođe odličan prirodni odstranjivač šminke. Malu količinu ulja stavite na komadić vate i prislonite na kapak, vodeći računa da ulje ne uđe u oči.

Držite vatu dvadesetak sekundi na kapku i nežno obrišite ostatak šminke.

Ako sa usana želite da skinete karmin i pritom ih ne isušite, nanesite kapljicu ruzmarinovog ulja, što će omekšati ruž pa ćete ga lako skinuti komadićem gaze ili krajem nežnog peškira za lice.

Za skidanje šminke možete da koristite i kombinaciju tri ulja: po kašičicu ricinusovog, maslinovog i dve kašičice ulja uljane repice. Mešavinu nanesite na komadić vate i laganim pokretima skinite šminku.

Možete da probate i ovo: pomešajte dve kašičice ulja kanole (biljno ulje, posebno uzgajane uljane repice koja umiruje kožu, sprečava zapaljenja i neguje kožu) i kašičicu maslinovog ulja. U ovu mešavinu umočite komadić vate, njime pređite preko kapaka i trepavica da biste uklonili šminku ti lice umijte hladnom vodom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online