Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 02.07.2011.
08:00
S media A

Posle tetoviranja nema kajanja

Tetovaže su skupe, bolne, i trajne. Uklanjanje je još skuplje, bolnije, a nekad i nemoguće. Zato polako, gde žurite? Prvo saznajte sve što možete o tetoviranju i dobro razmislite šta želite nda nosite na svojoj koži do kraja života.

Tetoviranje može da bude veoma bolno
 

Pre nego što odlučite da posetite neki tatu studio, dobro razmislite o sledećim stvarima.

KOJI DEO TELA ĆETE ISTETOVIRATI
Ako ne želite da vam tetovaža utiče na život i karijeru, nemojte da tetovirate delove tela koji ne mogu da se zakamufliraju odećom kao što su lice, šake i vrat. Mesto koje ćete tetovirati trebalo bi da odgovara slici koju želite na vašoj koži ali i da bude pogodno za prekrivanje kada vam to zatreba.

ŠTA ĆETE ISTETOVIRATI
Tetovaže sa kineskim, japanskim, hebrejskim i arapskim slovima su veoma popularne. Ali ako ne govorite ove jezike, ne bi trebalo da ih tetovirate, jer niste svesni da jedno slovo može da ima više značenja u zavisnosti od konteksta.

DOBRO SE RASPITAJTE GDE DA SE TETOVIRATE
Da ne bi pali u ruke amatera ili aljkavog majstora, raspitajte se o salonu u kom ste rešili da se tetovirate. Najbolje bi bilo da poznajete nekoga ko je tamo uradio svoju tetovažu, inače rizikujete da vaša liči na žvrljotinu deteta od pet godina.

SARAĐUJTE SA MAJSTOROM ZA TETOVAŽE
Većina majstora insistira na razgovoru sa klijentom pre tetoviranja. Pitajte ga sve što vas zanima, ali budite spremni i da prihvatite njegove savete oko boje, senki ili veličine tetovaže. Ako sarađujete, vaša tetovaža će biti lepša, a vi nećete biti nezadovoljni vlasnik neželjenog umetničkog dela.

VODITE RAČUNA O HIGIJENI
Insistirajte da vam pre tetoviranja pokažu kako sterilišu opremu. To je jedini način da budete sigurni da sa tetovažom nećete dobiti i neku bolest.

BOLEĆE VAS
Ako vam je neko reko da tetoviranje ne boli, lagao je. Sad, koliko će vas boleti zavisi od veličine, mesta na kom tetovirate i složenosti tetovaže. One koje se rade iznad kostiju i tetiva (kičma, vrat, leđa i skočni zglob), na delovima tela sa relativno malo "mesa" (nogama, rukama, zglobovima) i na mestima sa mnogo nervnih završetaka (bradavice, prsti, lice) biće najbolnije. Takođe, veće tetovaže više će boleti jer se "rade" duže.

NE DIRAJTE DOK JE SVEŽA
Tetovaža je rana kao i svaka druga. Ostavite je najpre da se osuši, a onda je prekrijte da je zaštitite. Koliko god da svrbi i boli ne stavljajte ništa na nju, osim masti koju ste za to dobili od vašeg tatu majstora. Što je najvažnije - ne čapkajte je. Imaćete je celog života, zato nemojte da je upropastite samo zato što ste previše nestrpljivi da vidite kako će izgledati kada krasta spadne.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 21.07.2011. 09:34
zasto bi se pa kajao. svasta.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online