Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 30.05.2011.
08:00
Vestionline A

Kreatorke iz Srbije osvajaju svetski džet-set

Rukavice koje nosi Kejt Midlton, ljubičasta haljina Mišel Obame, kupaći kostim koji je Kim Katral nosila u filmu "'Seks i grad", sve ove predmete povezuje jedna stvar - delo su srpskih dizajnera.

Kada se Mišel Obama pojavila na prijemu kod kraljice Elizabete druge u ljubičastoj haljini od vunenog krepa, svi mediji u Srbiji preneli su da je haljina kreacija Roksande Ilinčić, mlade dizajnerke koja već godinama radi u Londonu i etablirano je ime u svetu mode.

Ovo nije prvi put da Obama nosi neki model Roksande Ilinčić. U januaru je u Roksandinoj tamnoplavoj haljini ukrašenoj vezom dočekala predsednika Kine Hua Đintaoa.

Osim prve dame Amerike, Roksandine kreacije nosile su i glumice Gvinet Paltrou, Tilda Svinton, Kejt Hadson, Kejt Blančet, Kristina Riči i ekscentrična pevačica Bjork.

I dok supruga predsednika Obame šeta haljine iz najnovije kolekcije londonske kreatorke, Kejt Midlton, nova vojvotkinja od Kembridža i supruga princa Vilijama, ima više od deset pari rukavica poznate srpske kreatorke Evice Milovanov Penezić.

"Drago mi je jer je prva dva para rukavica kupila za vrlo važnu situaciju u njenom životu, kada je prvi put zvanično sedela u prvom redu, zajedno sa kraljevskom familijom. To je bilo na dan kada je Vilijam imao smotru garde, pri diplomiranju na njihovoj akademiji. Znala je da će svi da je gledaju, da će biti na meti kritičara, tada je imala moje rukavice", izjavila je Penezićeva.

Srpska kreatorka put do svetske modne scene pronašla je u saradnji sa mnogim našim kreatorima, njene rukavice na svojim revijama uvrstio je Aleksandar Nikolić na londonskoj, pariskoj i njujorškoj Nedelji mode, gde su rukavice bile vrlo zapažene.

"Urađene su uz njegovu kolekciju na Nedelji mode koja je bila proletos u Londonu, takođe uz najnoviju kolekciju Roksande Ilinčić išle su moje rukavice kao veoma zapažen modni detalj", istakla je Penezić.

Nekadašnja manekenka, a sada dizajner iz Los Anđelesa Ivana Sert probila se u svet filma zahvaljujući Patrisiji Sils, glavnom kostimografu serije i filmova "Seks i grad". 

Silsovoj su se dopali kupaći kostimi koje je Sertova kreirala, što je dovelo do toga da za junakinje filma dizajnira crni jednodelni kupaći kostim za Samantu, lik koji glumi Kim Katral, kao i ogrtače za sve četiri glumice. Sertova je potom radila i za popularnu seriju "Ružna Beti" za koju je dizajnirala kupaće kostime i ogrtače.

Još jedna dizajnerka iz Londona, poreklom iz Srbije, Ana Šekularac ima svoje obožavatelje u svetskom džet setu. Glumice Kira Najtli i Sijena Miler, kao i Viktorija Bekam i pevačice Rosin Marfi i Čerlil Kol nose njene neobične i ekstravagantne kreacije.

POVEZANE VESTI

Utorak 07.06.2011. 18:37
napokon. cestitam
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online