Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 23.04.2011.
08:00
S media A

Evo kako da odaberete muško odelo

Došlo je vreme da vam je potrebno odelo, ali niste sigurni kakvo da odaberete. Koji stil, oblik, kroj, boju i materijal? Postoji toliko različitih stvari na koje bi trebalo obratiti pažnju kada investirate u novo odelo. Mi smo najvažnije stavke saželi za vas.

Da bi vam odelo savršeno stajalo mora da bude dobro ukrojeno i da prati liniju tela

Trendi odelo mora biti ukrojeno i uzano, ali ne i usko. najbolje objašnjenje bi bilo - izgled oficira, kome uniforma akcentuje pravu mušku siluetu kroz tri ključna elementa: široka ramena, uzani struk i uzane (ali ne uske) pantalone. Nogavice moraju lepo da padaju, bez gužvanja ili nabiranja. Birajte vunu, pamuk, lan ili gladak somot.

Koliko dugmića?

Dugmad su često slaba tačka nekvalitetnih odela. Svako dugme mora da bude dobro prišiveno, bez konaca koji vise, a kada se zakopča mora da bude čvrsto, ali ne previše tako da s lakoćom možete da ga otkopčate. Većina ljudi bira količinu dugmića na sakou prema sopstvenom ukusu, ali ukoliko nemate neki zaista važan razlog, držite se pravila: sako sa jednim ili dva reda dugmića za sezonu 2011 / 2012. Da budemo detaljniji:


Jedan red kopčanja - Problem je što obično čine da vaš torzo deluje niže. Ako ste niži od 180 centimetara, ne trošite pare uludo.


Dva reda kopčanja - Izdužuje, čini struk tanjim, perfektno pristaje pristalicama mode i onima koji vole klasiku.


Tri reda kopčanja - Izdužuje više nego odelo sa dva dugmeta, ali se teže nosi a da to izgleda moderno, jer je ovaj trend svoj bum imao devedesetih. Ukoliko već nosite sako sa tri reda kopčanja, zakopčavajte samo srednje dugme.


Četiri ili više redova kopčanja - Ne, nikako...

* Štepovi su obeležje kvaliteta; moraju biti uredni i čvrsti. Obratite pažnju na štepove oko rupica za dugmad.
* Izrezi za rukave ne smeju da budu tesni. Obratite pažnju da vas rukav ne 'sapinje' ispod miške.
* Rukavi bi trebalo da dopiru do polovine ručnog zgloba kad su vam ruke spuštene pored tela, a ispod njih mora da viri manžetna otprilike jedan centimetar.

 

Široka ramena

Najbolje ćete proći ako pronađete odelo čije su naramenice malo duže od ramene kosti i povijene u rukavu, zato što će ramena izgledati šire a mišice lepše građene. Ako imate uzana ili spuštena ramena, opredelite se da deblje naramenice.

Šlic ili dva...


Deo oko šlica do pojasa veoma je bitan. Što je muškarac viši, taj deo treba da je duži. Šlicevi na leđima su obavezni - a najbolje je da imate dva. Sako bez šlica je nezgodan za nošenje i ne preporučuje se za svakodnevnu varijantu, dok jedan šlic na sredini leđa može da se zavrne, pa izgleda neuredno.

Rever stvara sklad


Vodite računa da između spoljne ivice revera i vašeg ramena ne bude previše malo rastojanje. Postoje tri verzije revera koji su popularni u garderoberima modernog muškarca, a koji će biti nošeni cele 2011. i 2012. godine: uzani rever sa zarezom koji se spušta na dole. Dobro pristaje isključivo na odelima sa jednorednim kopčanjem. Drugi rever koji se smatra i najmodernijim ide "u špic" koji daje onaj tako željeni "V" izgled muškom torzu. Veličina zavisi od količine samopouzdanja sa kojim nosite ovakav rever - ali ne preterujte. Savršen sklad ćete postići ako je vrh postavljen na pola puta od vrha ruke do prirodne linije revera. Treća mogućnost je šal rever koji najbolje stoji na svečanom odelu, ali od skoro se pojavio i lepo pristaje sportskim sakoima koji se nose u svečanijim prilikama.
 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 12.05.2011. 21:13
i nije neki savtet
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online