Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 16.04.2011.
08:00
S media A

Najbizarniji parfemi na svetu

Italijanski proizvođači parfema najavili su bizarnu liniju parfema "Blad konecpt" (Blood Concept) koji mirišu na krv. Čak možete da odaberete svoju krvnu grupu! Ali ovo nije prvi ovakav poduhvat... Ako vas privlači miris matorih knjiga, kitove bljuvotine, sveže pripremljenog jastoga ili hamburgera, imamo rešenje za vas!

Birajte parfem prema svojoj krvnoj grupi
 

 

Miris krvi


Proizvođači su kao glavnu notu parfemu dali metalni miris na koji su ih inspirisala crvena krvna zrnca. Miris A grupe sadrži i dašak zelenog vrta, lišća paradajza, bosiljka i anisa, nulta grupa je počastvovana kombinacijom timijana, šipka, kože, breze i kedrovine. Grupa B sklona drvenastim mirisima sa daškom crvene jabuke, paprike, šipka i crnog čaja, a AB aluminijumu, kamenčićima, vodi i kedrovini.

Cirkus


"Džing!" parfem je inspirisan cirkusom u toj meri da, osim pasulja, šafrana i đumbira sadrži i "esenciju" piljevine, kože sa sedla, benzina i izmeta divljih životinja.

Matore knjige


Ako ste knjiški moljac i uz to se najbolje osećate u biblioteci, prijaće vam parfem koji miriše na rabljene fontane znanja. "U biblioteci" košta od 12 do 65 dolara i sadrži esenciju mirisa engleskog romana, ruskih i marokanskih kožnih poveza, sredstva za poliranje drveta i istrošene krpe za prašinu.

 
Kitova bljuvotina


Sokovi iz želudca kita ulješure se koriste kao deo različitih parfema, ali pod nazivom ambergris ili sivi amber. U pitanju je izlučevina koja pomaže da ove životinje lakše svare hranu. Miris "materijala" je veoma neprijatan kada je svež, ali posle nekoliko godina izloženosti prirodnim elementima, dobija slatkast mošusni miris.

Vulva


Već godinama se prodaje za trideset dolara parfem "Vulva" koji su njegovi kreatori opisali kao "dragocena esencija vagine uhvaćena u staklenim bočicama. Ovo nije parfem, već pravi miris vašeg vlastitog užitka".

Krv, sperma i pljuvačka


Ako volite da mirišete na čisto, nemojte ni da pomislite da priđete "veličanstvenim izlučevinama" ("Secretions Magnifique"). Ovaj kontroverzni parfem reklamiran je kao najgori koji se ikada pojavio na tržištu zato što, navodno, zaudara na krv, znoj, spermu i pljuvačku...

Mesni parfem

Miris za zavođenje: Plamen

Pre nekoliko godina lanac brze hrane Burger King lansirao je u Americi kolonjsku vodu sa mirisom mesa. "Plamen" se prodavao za manje od četiri dolara, a promovisali su ga kao "savršen miris za zavođenje uz nagoveštaj plamena na kom se peče meso".

Jastog i suši


Lider u stvaranju neobičnih tematskih mirisa "Demeter Fragrans Lajbreri" prodaje kolonjsku vodu "Jastog" , koja sadrži tragove mora, miris slatkog mesa i maslaca. Ako vam se taj ne svidi, tu je "Suši". Miriše na ljepljivu rižu, alge, đumbir i limun.

Parfem za sahrane

Pafem za sahrane: Demetar
 

"Demeter Fragrans Lajbreri" je, pored ribljih parfema, poznat i po mirisu “Pogrebno preduzeće" ("Funeral Home”). Mešavina mirisa ljiljana, gladiola, hrizantema, stabljika i lišća za vence, mahagonija sa kovčega i orijentalnih tepiha, trebalo bi da podseti na sahranu.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online