Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 08.02.2011.
08:00
She.hr, Vestionline A

Perite pravilno kosu

Kosa je ono što svaku ženu može učiniti boginjom ili očerupanom vešticom. Uz redovne posete frizeru ono s čim se gotovo svakodnevno nosimo je pranje kose. Tokom pranja kose potrebno je primenjivati nekoliko jednostavnih tehnika, jer površno pranje najčešće rezultuje i bržim prljanjem. Pre nego što se počne s pranjem kose potrebno je dobro da je očešljate.

Kosa je jedan od najbitnijih faktora kojim ćete privući nekoga
 

 

Normalna kosa

Na dlan stavite otprilike jedan čep šampona i pomešajte ga s vodom, i nanesite na mokru kosu. Nežno, vrhovima prstiju masirajte teme kružnim pokretima. Trudite se da koristite šampone koji najmanje pene, jer velika količina pene može da ošteti kosu. Isperite je blagim mlazom mlake vode.

Regenerator nastojte da koncentrišete na vrhovima kose. Budite strpljivi i nemojte isprati regenerator deset sekundi pošto što ste ga naneli. Kosu ne češljajte dok je mokra. Ako vaša kosa nakon pranja i dalje izgleda prljavo, masno i slepljeno, krivi su prejaki preparati za učvršćivanje kose koje koristite.

Pokušajte kosu temeljnije da operete i vratite joj sjaj onako kako to predlažu profesionalni frizeri: malo šampona, koji obično koristite, razmutite u čaši vode, nanesite na suvu kosu i dobro ga utrljajte. Pričekajte malo, dobro isperite, a zatim je normalno operite.

Masna kosa

Iako se ovaj tip kose brzo prlja, ne perite je prečesto. Često šamponiranje uklanja zaštitni sloj sebuma. Bilo bi idealno prati kosu dva puta nedeljno, a u međuvremenu umesto pranja pokušajte osmisliti odgovarajuću frizuru.

Mali trik koji vam može pomoći jest da u poslednju vodu za ispiranje dodate malo jabukovog sirćeta kako bi se smanjilo mašćenje i dodao malo sjaja. Od velike su važnosti i sredstva kojima se koristimo za negu. Šampon mora biti precizno definiran, biljnog porekla da ne bi dodatno nadražio lojne žlezde.

Masna kosa više otpada od ostalih tipova. Poželjno je primeniti tonik za masažu temena nekoliko puta nedeljno pa nakon toga kosu oprati biljnim šamponom. Na masnu kosu ne stavljajte mnogo laka, a kad to poželite da uradite, koristite one koji su specijalno namenjeni tom tipu kose. Upotrebljavajte četku poluprirodne i poluveštačke dlake. Gledajte da koristite što manje šampona na kojima piše da daju veći volumen, jer će posle nekog vremena početi da iritiraju teme.

Perite svoju kosu, masirajte teme i videćet promene za kratko vreme
 

Suva kosa

Nakon šampona važnu ulogu imaju regeneratori i masaža temena. Masaža se obavlja češćim češljanjem, ali i vrhovima prstiju, kružnim pokretima svakog dana. Nakon nekoliko minuta regenerator dobro isperite. Kosu blago istrljajte peškirom kako je ne biste dodatno oštetili agresivnim trljanjem.

Kosa koja ima perut

Problem s peruti javlja se pojačano zimi na masnoj i na suvoj kosi. Potrebno je koristiti blage šampone s biljnim sastojcima koprive, majčine dušice, breze, propolisa. Kosu je potrebno dobro i dugo ispirati toplom vodom, nežno masirajući teme.

POVEZANE VESTI

Nedelja 10.07.2011. 11:31
svasta.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online