Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 15.12.2010.
08:00
Lisa rs A

Četiri tajne pilinga

Kako biste izgledali zdravo, sveže i negovano, ne zaboravite da koža lica mora da diše, a to ćete joj omogućiti ako bar povremeno uradite piling i skinete sve površinske izumrle ćelije.

Lice je izlog ženske lepote, pa zbog toga zahteva svakodnevnu i pažljivu negu.

Kao odraz našeg zdravlja, naše vitalnosti i stvarnih godina koža povremeno zahteva i intenzivan tretman.

Za kožu lica je najvažnije da dobro „diše“. Ako ste primetili da vam je epiderm, površinski sloj kože, „uveo“ što zbog smoga, prašine, duvanskog dima ili svakodnevnog nanošenja šminke, ovo je pravo vreme da uradite piling i skinete sve odumrle ćelije. Tako ćete otvoriti pore i osloboditi novu, mladu kožu koju morate posebno negovati.

Skidanje gornjeg sloja kože pruža temeljno čišćenje, a uz pomoć pilinga se uklanjaju i mali ožiljci, ali i bore i fleke, a koža neće prerano stariti. Ovakvim tretmanima za čišćenje omogućavate koži da pravilno diše, posebno koži koja je, zbog različitih okolnosti, dehidrirana.

Kada sa površine uklonimo izumrle čelije, koži će biti lakše da upije hranjive i hidrantne sastojke iz krema i maski za negu, osvežavamo je i podstičemo njenu cirkulaciju, eliminišemo i sve nečistoće, a stimulišeno ćelijsku aktivnost novog sloja kože te ona posle piling-tertmana zaista zablista!



U zavisnosti od tipa i kvaliteta vaše kože kozmetičari će vam preporučiti da piling radite povremeno, jednom ili dva puta nedeljno.

Nakon samo jednog nanošenja piling može da ukloni nečistoće sa lica, kožu ostavlja hidriranom i čini da izgleda sveže i blistavo.

Ukoliko piling koristite više, odnosno tri puta nedeljno rezultat će biti značajno poboljšanje teksture kože, boja tena će vam biti ujednačena, a koži će biti vraćen mladalački izgled.

Čuveni kozmetičari tvrde da je za dobar piling važno primenjivati četiri "tajne“ ovakvog tretmana.


1. Nabavite kremasti ili piling na bazi ulja koji bi od sastojaka trebalo da sadrži kajsiju, bademovo ulje, mleko ili med. Ovakve vrste pilinga ne zahtevaju masažu lica i idealni su za osetljivu kožu. Kada pilingom uklonite mrtvi sloj kože svaka krema koju koristite za svoj tip kože biće mnogo delotvornija.

2. Omekšavanje pilinga
Bez obzira na vrstu pakovanja pilinga, staklenu teglicu ili plastičnu tubu, piling u pakovanju obavezno pre upotrebe stavite pod vruću vodu jer će toplota rastopiti masne supstance. Na taj način će te supstance bolje prodreti u kožu.


3. Masiranje lica
Ako ste od onih koje misle da je piling bolji, efektniji ako žustro trljate kožu lica - znajte da niste u pravu.


Grubim pokretima i grubom masažom samo možete oštetiti ili iziritirati kožu lica. Ako koristite zrnasti, odnosno piling sa krupnijim granulama, nežno ga jagodicama prstiju umasirajte u kožu praveći male kružne pokrete po celom licu. Nemojte da preterujete sa masažom lica i vodite računa da taj proces traje do dva minuta.

Pilingom možete preći i preko usana sa kojih ćete, takođe, skinuti odumrli površinski sloj nežne kože, ali ne zaboravite da piling ne smete da stavljate na deo kože oko očiju koja zbog svog sastava i finoće ne trpi ovako „grube“ tretmane.

4. Hemijski piling
Hemijski pilinzi na bazi glikolne ili voćne kiseline ne zahtevaju masiranje i dugo utrljavanje u kožu. Dovoljno je da takav piling nanesete na lice i ostavite ga da deluje onoliko dugo koliko je to preporučeno, što je obično naglašeno na pakovanju proizvoda. Ovi upijajući pilinzi ne iritiraju kožu i najčešće se rade u kozmetičkim salonima gde se koriste kreme na bazi bilja ili gline.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online