Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 14.12.2010.
08:00
Lisa rs A

Kad kosa zimi prestane da vas "sluša“

Prvim pahuljama smo se već obradovali i dok se spremate za uživanje u snežnim aktivnostima, pobrinite se da i vašoj kosi bude dobro, negujte je, "hranite i mackajte” pravim preparatima.

- Opadanje kose je česta pojava tokom zime. Da biste sprečile ovu pojavu, vlasište, od korena glave, redovno masirajte preparatima specijalnih formula.
- Ova pojava je za većinu nas uznemiravajuća, ali budite spokojni ako vam dnevno opadne između 40 i 50 vlasi.


Zimski "bluz”
Šta vašu kosu zimi čini nesavršenom? Tople, vunene i krznene kape, centralno grejanje, hladan vazduh i vetar najčešći su razlozi zbog kojih vas vaša kosa zimi „ne sluša”. Ovi činioci izvlače iz kose masnoću i vlagu, zato nabavite specijalne preparate za negu vlasišta tokom zimskih dana. Imajte u vidu da zbog svih navedenih razloga kozmetika za negu kose mora biti izuzetne hranljivosti kako bi vaša kosa „o jednom trošku” dobila i negu i hranu.


Vlasište, prema tipu kose, hranite preparatima sa aminokiselinama, vitaminima i formulama za regeneraciju kose, koristite ampule, serume, regeneratore, maske...


Saveti stilista
- Zbog naglih promena temperatura pri izlasku iz zagrejanih prostorija na hladan vazduh, kosa je puna statičkog elektriciteta. Lak za kosu, gel, vosak i kreme za stilizovanje pomažu kao pravi stilista.
- Potražite proizvode kao što su pene za regeneraciju ili vrste voska koji u sebi sadrže vitamine i hranljive sastojke.
- Lakovi za kosu i drugi učvršćivači ne samo da održavaju volumen kose nego pomažu i u zaštiti od vlage u vazduhu.


Pažljivo s fenovima
- Da ne biste dodatno oštetili kosu isušivanjem fenovima, izvore toplote držite bar 20 cm udaljene od glave. Novi Braunov Satin Hair Colour fen, na primer, ima jedinstveni Colour Saver poklopac koji stapa hladniji vazduh prostora sa protokom vazduha u fenu kako bi se dobila smanjena temperatura i tako stvorio lak povetarac na široj površini za sušenje.

Pored toga, ova funkcija proizvodi kontrolisanu toplotu kako bi se sprečilo preterano isušivanje farbane kose. Iako kosa može da bude suva, ovaj uređaj je neće isušiti! Frizeri preporučuju da zbog suvog vazduha bar jednom nedeljno koristite „čistače - šampone” koji dubinski čiste kosu od nataložene prljavštine. Ako je kosa farbana, „peglana” ili šatirana, koristite dubinske tretmane regeneracije.


Najbolje za kosu
- Ako ste se odlučili da koristite preparate jedne robne marke, trudite se da i vaš šampon, i balzam, kao i druga sredstva za negu posle pranja budu iste marke, jer su često i pravljeni tako da dobro funkcionišu jedan sa drugim.
- Jedna od najgorih stvari za zdravu vlas je pokušaj da mokru kosu na silu razmrsite češljem. To je siguran put da vlas izlomite i iskrzate.
- Najbolje za kosu su četke sa zaobljenim krajevima, a ako imate retku kosu trudite se da četka bude što šira i deblja. Za veći volumen, na primer, frizeri preporučuju korišćenje četke prečnika od najmanje 5 cm.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online