Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 01.12.2010.
08:00
Mondo rs A

Koliko košta novogodišnje ulepšavanje?

Koliko si planirala da potrošiš na pripreme za najluđu noć? Britanke će dati više od 3,5 milijardi funti na odeću, obuću i razne sitnice koje će im biti potrebne za praznike koji dolaze.

Prema istraživanju koje je obuhvatilo 3.000 žena, na posete frizeru, kozmetičkim salonima i različitim tretmanima za lepotu, žene će potrošiti 206,84 funti. To znači da će žene Ujedinjenog Kraljevstva, starosti od 18 do 30 godina, potrošiti gotovo 3,6 milijardi funti.

Istraživanje je takođe poklazalo da je 56 procenata žena u panici šta da obuče za slavlje u firmi, a 23 procenata je odbilo da ide na proslave zato što nisu imale šta da obuku.

 

Slično istraživanje u Srbiji nije urađeno, ali se može pretpostaviti da bi rezultati, barem kada je 'panika' u vezi sa garderobom u pitanju, bili isti.

Istraživanje nazvanom “Lečenje kupovinom'”, pokazalo je da bi u proseku žene potrošile oko 76,50 funti na haljinu ili neki komplet, a neke od njih bi za 41 funtu kupile cipele koje idu uz odevni predmet koji su kupile.

Studija je pokazala da jedna od pet žena za svaki događaj na koji mora da ode tokom novogodišnjih i božićnih praznika, kupuje novu odeću.

''Za mnoge period novogodišnjih i božićnih praznika je prilika da se stvarno doteraju. Radnje su pune svetlucavih haljina i cipela. Kupovina novih stvari stvarno može biti zabavna. Ali, troškovi i nisu toliko zabavni, Za neke je to previše, pa oni iz godine u godinu nose istu odeću”, kaže PR kompanije "Indesit" koja je sprovela istraživanje.

''Ukrasi'' kao što su nakit i torbe predstavljaju dodatni trošak. Još 31,53 funtu, dok za frizuru i šminku treba platiti 35,70 funti.Manikir - 22 funte.

Pošto prosečna žena posećuje dve zabave tokom novogodišnjih i božićnih praznika, osamdeset i četiri procenata ispitanih žena je reklo da će odeću koju su kupile nositi na obe žurke jer planiraju da uštede novac. Više od trećine žena je reklo da će nositi odeću koju su kupile prošle godine.

Snalažljivih 17 odsto žena je priznalo da čuva etikete da bi tu odeću posle praznika vratile u radnje. Oko 40 odsto je reklo da vole da idu na zabave, ali ne mogu da priušte novu odeću. Ako ne stignu da operu haljinu od prethodne žurke snalaze se na razne načine: njih 74 odsto odevne predmete naprskaju dezodoransima i parfemima.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online