Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 27.01.2018.
04:30
b92.net, Vestionline A

Kona stigla u Srbiju: Evo ko će je kupovati

Novi potkompaktni SUV od sada je dostupan i na našem tržištu po ceni od 16.490 evra. Kako kažu u korejskom proizvođaču, Kona je dizajnirana da privuče moderne kupce koji daju prednost aktivnom načinu života, a automobil je razvijen sa fokusom na poboljšanu dinamiku vožnje.

EPA/Sascha Steinbach
Kona stigla u Srbiju

Kona je osmišljena tako da kombinuje ekonomičnost u potrošnji goriva i "zabavno urbano iskustvo vožnje", pružajući neophodnu snagu i performanse. 

Automobil je dugačak 4.165 mm, širok 1.800 mm i visok 1.550 mm, dok je međuosovinsko rastojanje 2.600 mm.

Dizajn je pre svega prilagođen mlađoj klijenteli, kao najvažnijoj ciljnoj grupi koja će kupovati ovo vozilo, kažu u Hyundaiju. 

Već na prvi pogled jasno je da je korejski proizvođač napravio stilski odmak od aktuelne game svojih vozila sa namerom da se Kona vizuelno istakne i izdvoji iz gomile konkurentskih modela drugih kompaniija koji takođe spadaju u SUV "B" segment.

To je naročito primetno na prednjem delu automobila koji ima nešto agresivniji dizajn sa razdvojenim dnevnim svetlima od ostatka farova, dok maska hladnjaka izgleda kao kod novog i30. 

Enterijer odlikuju prostranost i praktičnost čineći kontrast avanturističkom dizajnu eksterijera.Ova tendencija je ublažena na zadnjem delu, sa štop svetlima koja podsećaju na ona sa modela Tucson.

Ekran multimedijalnog uređaja objedinjuje većinu funkcija, a utisak plutajućeg ekrana na instrument tabli treba da doprinose izgledu otvorenog prostora. 

Hyundai je kod modela Kona ostavio mogućnost personalizacije boje unutrašnjosti po želji kupca u tri boje - zelenoj, crvenoj i narandžastoj.

Potpuno nov "head-up" ekran (HUD) kojim je opremljen model Kona, projektuje virtuelni prikaz slike na stakleni panel koji je postavljen iza instrument table, u ravni očiju vozača, kako bi u svakom momentu imao pregled svih bitnih informacija, ne skrećući pogled sa puta. 

Multimedijalni sistem nudi niz opcija povezivanja, uključujući Android Auto kao i Apple CarPlay, preko ekrana veličine od 5 do 8 inča, u zavisnosti od tržišta. 

Dostupna je i funkcija za bežično punjenje mobilnog telefona.

Kona je opremljena najmodernijim sistemima aktivne bezbednosti kao što su AEB (Autonomus Emergency Braking), BSD (Blind Spot Detection), LKAS (Lane Keeping Assist System), FCW (Front Collision Warning), ESC (Electronic Stability Control)... 

Na srpskom tržištu ovaj automobil je dostupan u pet paketa opreme i sa dve verzije motora 1.0 T-GDI i 1.6 T-GDI.

Novi 1.0 T-GDI benzinski motor sa turbo punjačem i tri cilindra uparen je sa šestostepenim manuelnim menjačem. 

Ovaj motor proizvodi 120 KS, uz maksimalni obrtni moment od 172 Nm u rasponu od 1.500 do 4.000 obrtaja, i omogućava ubrzanje 0-100 km/h za 12 sekundi i maksimalnu brzinu 181 km/h.

Pored navedenog, u ponudi je i jači 1.6 T-GDI benzinski motor snage 177 KS, sa ubrzanjem 0-100 km/h za samo 7,7 sekundi i maksimalnom brzinom 210 km/h. 

Ovaj agregat raspolaže obrtnim momentom od 265 Nm u rasponu od 1.500 to 4.500 obrtaja a uparen je sa efikasnim sedmostepenim automatizovanim menjačem sa duplim kvačilom (7DCT). 

Mehanička platforma na kojoj je izrađen, omogućava ovom SUV modelu opcioni pogon na sva četiri točka

Hyundai Kona se prodaje u verziji sa 1.0 T-GDI turbo benzinskim motorom i šestostepenim manuelnim menjačem. 

Kao i ostali Hyundai modeli na našem tržištu, i ovaj SUV je pokriven garantnim rokom od 5+2 godine garancije, bez ograničenja kilometraže.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online