Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 31.12.2017.
06:30
D. Marković - Vestionline A

Ovo su automobili koji su obeležili 2017. godinu u svetu

Godina je na izmaku, vlada novogodišnja euforija, a po ustaljenoj praksi, vreme je da se svedu računi u svim mogućim i nemogućim segmentima života i da se skuju planovi i preporuke za ono što nas čeka. I kada su automobili u pitanju, praksa nije ništa drugačija. Sumiraju se utisci i biraju najbolji među najboljima, a usput se najavljuju neki dugo iščekivani noviteti.

youtube.com/TheSmokingTire
Lexus 500 LC oduzima dah

Kada je 2017. godina u pitanju u auto industriji, trka proizvođača za što bolji proizvod donosi žestoku konkurenciju, pa svake godine imamo ogroman broj novih modela sa gomilom inovacija, spektakularnog dizajna i performansa.

Prateći ono što se dešavalo u godini za nama, napravili smo listu od 5 najboljih automobila u 2017. godini.

1. Lexus LC 500

Lexus je i ove godine svojim kupcima isporučio spektakularan model u vidu LC 500. Ovaj lepotan ostavio je mnoge bez daha što svojim dizajnom, što performansama. 471 konjska snaga omogućuje dostizanje brzine od 100 km/h za svega 4.4 sekunde i pre nego što trepnete, bivate zakucani za sedište dok auto skoro lebdi iznad asfalta. Iako najavljen kao model. za 2018. godinu, ova moćna mašina sa V5 motor i automatskim menjačem sa 10 brzina, zapravo nas je već ove godine povela u budućnost. Cena od 93.000 dolara nije pristupačna za široke narodne mase, ali će oni koji mogu da je priušte uživati u istinskom doživljaju na četiri točka.

2. Porsche 911 Carrera GTS 2017.

Malo toga se može reći o ikoni auto industrije, a da već nije ispričano bezbroj puta, ovekovečeno u ogromnom broju filmova i spotova. Porsche Carrera 911 već decenijama predstavlja jedan od najboljih automobila ikada napravljenih, a svoj kultni status nastavio je da opravdava i sa najnovijim mašinama iz ove serije. Ikonični izgled, zver ispod haube, udobnost i funkcionalnost na najvišem nivou krase i ovaj model. Nije ni čudo da svi koji su ikada seli za volan nekog od modela iz 911 serije kažu da je u pitanju verovatno najbolji auto ikada proizveden i da je takav osećaj jednostavno neponovljiv. Ovaj model krasi motor od 450 konjski snaga, sedam brzina prenosa i ubrzanje od 100 km/h za 3.9 sekunsi. Legenda na drumu i dalje živi!

3. BMW M760i

Teško da lista može da prođe bez nekog BMW-a. M760I je sedan iz BMW fabrike za kojeg reći bilo šta manje od toga da je u pitanju zver na četiri točka bi bila početnička greška. Ova "zver" ispod haube krije dupli twin turbo motor od neverovatnih 601 konjskih snaga koji omogućavaju da brzinu od 100 km/h na sat dostigne za 3.6 sekundi.Osim po elegantnom dizajnu i spektakularnim performansama, ovaj auto se izdvaja i po nečemu drugom. Ogroman prostor unutra, sa posebno mnogo mesta na zadnjim sedištima omogućava veliki komfor. Za one pozadi, tu su još i tv, fenomalno ozvučenje, sedišta koja masiraju i svetlosni efekti, koji vam omogućavaju da se toliko opuistite i zaboravite da ste u kolima. Impresivna mašina u svakom pogledu.

4. Volvo V90 Cross Country

Volvo je sa svojim krosover modelom pokazao da je moguće spojiti različite stilove u jednu fantastičnu mašinu. Ovaj model kombinuje najbolje od SUV i klasičnih automobila i istovremeno omogućava ogroman prostor za duga i komforna putovanja i prihvatljive gabarite za jedan ovako funkcionalan auto. Možda i neprikosnoveni po pitanju unutrašnjosti, Volvo ponovo postavlja standarde po pitanju udobnosti i dizajna.Opremljen vrhunskom opremom, ovaj auto prvenstveno teži udobnosti i sigurnosti, pa su kamere za slepi ugao i brojni senzori među glavnim stavkama ove mašine. 240 konjskih snaga u čevorocilindričnom motoru daje dovoljno sile da ovaj auto klizi u svim uslovima i bez problema napravi jedan krug oko sveta.

5. Ferrari GTC4Lusso

Kada pomislimo na Ferari obično nam padne na pamet Formula 1, Mihael Šumaher i sportski trkački automobili. Ipak, kultni italijanski proizvođač četvorotočkaša nudi i neke drugačije "ukuse". Tako je ove godine predstavio i svoj hečbek model koji samo na prvi pogled deluje krhko i lagano. Neverovatnih 680 konjskih snaga u V12 motoru omogućava ubrzanje od 0 do 100 km/h za samo 3.4 sekunde, sa maksimalnom brzinom od 332 km/h. Ono što krasi ovaj model je da istovremeno omogućava neverovatan balans i agresivnost na gasu , a za razliku osd sličnih modela ima i zadnje sedište na koje bez problema može da se smesti i odrasla osoba, što nije uobičajeno za ovaj tip automobila.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online