Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 16.04.2014.
08:00
b92.net A

Lend Rover koncept najavljuje novu Diskaveri porodicu

Sudeći na osnovu Diskaveri vižn koncepta koji je Lend Rover predstavio uoči početka sajma automobila u Njujorku, nova generacija ovog modela znatno će se razlikovati od prethodnika.

Koncept Diskaveri vižn biće osnova za najmanje tri buduća Land Rover modela
 

Diskaveri vižn koncept ima elegantnije i manje robustne linije u odnosu na aktuelni model. Prednji deo dizajniran je po uzoru na novu generaciju Lend Rover automobila, kao što su Evoque i najnoviji Range Rover Sport.

Znatno je smanjen prepust ispred prednjih točkova, gornja linija vrata je izdignutija, a bočna stakla imaju manju površinu.

Dok su prednji krovni nosači sakriveni iza stakla, C stubovi su jasno naglašeni. Na taj način, zadržana je tradicionalna stilska karakteristika svih prethodnih generacija modela Diskaveri.

Umesto dosadašnjih asimetričnih, dvodelnih vrata prtljažnika, Lend Rover je predvideo klasična vrata iz jednog dela, sa ravnom donjom ivicom prozora, kakva se mogu videti i na drugim modelima ovog proizvođača.

Sa koncepta su uklonjeni B stubovi, a zadnja vrata otvaraju se u suprotnom smeru, tako da je olakšan pristup kabini.

Dodatna pogodnost je što se i prednja i zadnja vrata otvaraju pod uglom od 90 stepeni.

Tri reda sedišta postavljena su u konfiguraciji 2+3+2
 

Tri reda sedišta postavljena su u konfiguraciji 2+3+2, a nasloni sedišta u drugom i trećem redu mogu se obarati nezavisno jedna od drugih, čime se u kabini dobija ravan prostor za utovar većih predmeta.

Lend Rover je želeo da koncept predstavi u što boljem svetlu, tako da je kabina obložena premijum materijalima.

Klasičnu instrument tablu zamenio je veliki ekran, dok je gotovo čitavu centralnu konzolu zauzeo displej multimedijalnog sistema.

Sudeći po nedostatku dugmića i prekidača, većini komandi pristupa se preko ekrana osetljivog na dodir ili putem "touch-pad" točkića koji se nalazi između prednjih sedišta.

Jedna od brojnih novina na Diskaveri vižn konceptu je i takozvana "providna hauba".

Vozač je, zahvaljujući kamerama koje se nalaze na prednjem donjem delu karoserije, u stanju da na vetrobranskom staklu vidi projekciju dela puta ispred vozila. U Lend Roveru smatraju da će ovo značajno poboljšati vidljivost i preglednost u terenskoj vožnji.

Odlično izgleda

Osim toga, vozaču je na raspolaganju i sistem koji na displeju "iscrtava" mapu dela puta kojim se vozilo kreće, koristeći tehnologiju lasera ugrađenih u nivou svetala za maglu.

Koncept Diskaveri vižn biće osnova za najmanje tri buduća Lend Rover modela. Najpre će se do kraja 2014. pojaviti verzija sa pet sedišta, koja će biti postavljena na platformu modela Evoque, a koja će zameniti aktuelni Frilender.

U pripremi je i naslednik Frilendera sa sedam sedišta, koji će na tržište najverovatnije stići 2015. godine, a treći novi model baziran na Vision konceptu biće vozilo koje će u gami zauzeti poziciju aktuelnog Lend Rovera Diskaveri 4.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online