Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 07.03.2014.
08:00
Klix.ba A

Audi predstavio novi TT u Ženevi

Potpuno redizajnirana verzija modernog klasika spremna je za glavno mesto na pozornici. Na salonu automobila u Ženevi modeli "audi TT" i "audi TTS" doživeli su svoju svetsku premijeru.

Novi "audi TT" - lepši, lakši i skuplji
 

Treća generacija ovog kompaktnog automobila ponovo je privlačna, sa svojim emocionalnim dizajnom i dinamičkim kvalitetama. Novi kupe može se prepoznati po inovativnim tehnologijama svojih motora, novom konceptu kontrola i ekrana, uključujući Audijev virtuelni kokpit.

Prednjim delom modela TT dominiraju vodoravne linije. Prednja maska je mnogo šira i ravnija u odnosu na prethodni model, sa snažnom linijom koja je razdvaja u dve zone. Počevši od gornjih uglova rešetke, oštra linija V oblika produžuje se preko poklopca motora koji na vrhu nosi četiri Audijeva prstena – kao i na "audiju R8", sportskom automobilu visokih performansi. Usisnici vazduha uključuju krilca koja usmeravaju deo protoka vazduha s prednjeg kraja na bokove automobila.

Nova ravna prednja svetla licu novog modela TT daju odlučan izgled. Ksenon plus prednja svetla deo su standardne opreme, a po želji se mogu ugraditi LED prednja svetla ili nova, pionirska prednja svetla s Audijevom Matrix LED tehnologijom, gde se dugo svetlo kontroliše paljenjem pojedinačnih LED dioda.

Pri brzini iznad 120 km/h, spojler izlazi iz poklopca prtljažnika kako bi se poboljšala aerodinamika i sila pritiska na put. Svi modeli uključuju dve velike okrugle izduvne cevi koje takođe podsećaju na originalni model TT. Kao i svi Audi S modeli, model TTS uključuje četiri ovalne izduvne cevi.

Lagane konstrukcije su disciplina u kojoj je Audi više nego stručan. Već druga generacija modela TT podrazu,evala je Audi Space Frame (AFS) karoseriju napravljenu od aluminijuma i čelika. S novim modelom Audi je sistematično podigao ovaj princip kompozitne strukture na viši nivo, u skladu sa sledećom idejom: prava količina pravog materijala na pravom mestu, kako bi se postigle optimalne karakteristike.

Sve u svemu, Audijevi inženjeri su po drugi put uspeli u značajnom smanjenju mase Audijevog modela TT. Prilikom prve promene modela 2006. godine ušteđeno je oko 90 kg, a ova nova verzija modela TT s 2.0 TFSI motorom teži samo 1.230 kg, što ga čini oko 50 kg lakšim od prethodnog modela.

Gledajući odozgo, prednja ploča podseća na krilo aviona; okrugli ventilacioni otvori – klasična TT karakteristika – podsećaju na mlazne motore s njihovim turbinskim dizajnom. Ventilacioni otvori takođe uključuju sve kontrole standardnog klima uređaja i opcionog automatskog klima uređaja (standardni deo opreme modela TTS). Kontrole za grejanje sedišta, temperaturu, smer, raspodelu i brzinu protoka vazduha nalaze se u sredini, dok se odabrana postavka prikazuje na malim ekranima automatskog klima uređaja.

Vodoravna kontrolna ploča nalazi se ispod središnjih ventilacionih otvora. Prekidači trodimenzionalnog dizajna aktiviraju svetla upozorenja, Audi drajv selekt postavke i funkcije pomoći vozaču. Standardna sportska sedišta u novom "audiju TT" imaju integrisane naslone za glavu i postavljena su niže nego kod prethodnog modela.

Novi multifunkcionalni upravljač ima ravno dno, dok krakove zaokružuju elementi od imitacije aluminijuma. Upravljač takođe uključuje vazdušni jastuk za vozača koji zauzima 40 odsto manje mesta, bez kompromisa što se tiče sigurnosti, ali naglašava osećaj vizuelne lakoće.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online