Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 19.08.2013.
08:00
b92.net A

U pripremi Hjundai i20 za 2014.

Pošto je predstavio drugu generaciju malog gradskog automobila i10, Hyundai je pažnju usmerio na sledeći model po veličini, i20, čija bi aktuelna verzija uskoro trebalo da dobije svog naslednika.

Pored tehnološkog unapređenja, Hjundaiju se mora priznati i napredak na polju dizajna koji je očigledan sa svakom novom generacijom njegovih automobila. O ukusima ne vredi raspravljati. Automobili korejskog proizvođača nekome se sviđaju a nekome ne. Ipak, najnoviji modeli koji izlaze iz fabrike ove kompanije skladniji su od svojih prethodnika, što nije uvek slučaj u auto-industriji.

Hjundai i20

Hjundai i20 predstavljen je 2008., a početkom 2012. osvežen je u skladu sa stilskim elementima tada tek pristigle druge generacije modela i30. Sve brži tempo pojavljivanja novih modela i prolaznost njihovog dizajna uticao je da Hjundai već uveliko radi na novom i20.

Prototip, koji doduše još uvek ima na sebi dosta "kamuflaže", fotografisan je tokom testiranja u letnjim vremenskim uslovima. I mada maskirna folija još uvek sakriva određene detalje spoljašnjosti, osnovne linije i proporcije automobila nemoguće je prikriti.

Primećuju se da novi i20 izgleda izduženije (verovatno i jeste duži od prethodnika, u skladu sa trendovima), sa dužom haubom i većim prepustom preko prednje osovine. Zadnja vrata su sada šira, a "C" stub je skladnije oblikovan.
 

Iako je prednji deo automobila samo delimično otkriven, očekuje se da će i 20 dobiti novu šestougaonu masku hladnjaka koja je zaštitni znak poslednje generacije Hjundai modela.

Verovatno će se nastaviti i trend izduženih farova, a treba očekivati i promene oblika branika i svetala za maglu. Zadnji deo, koji je posle facelift tretmana iz 2012. samo površno restilizovan, biće potpuno izmenjen na modelu za 2014. Stop svetla će biti dizajnirana po ugledu na veće modele iz game Hjundaija, a prozor na vratima prtljažnika imaće veću površinu i biće zakošeniji nego kod aktuelne verzije.


Sve u svemu, treba očekivati zanimljive promene koje će i20 predstaviti u potpuno novom svetlu i približiti ga čak i ozbiljnim konkurentima u klasi, kao što su recimo novi Reno ''Klio'' ili Ford ''Fiesta''.

O tehničkim detaljima je još uvek rano govoriti, a što se tiče motora, u ponudi će biti paleta četvorocilindričnih benzinskih i dizel agregata.

Druga generacija Hjundaija i20 trebalo bi da se pojavi u prodajnim salonim u krajem 2014. godine, a prema prvim nagoveštajima mogla bi da utiče na promenu dosadašnjeg odnosa snaga u automobilskom segmentu kojem pripada.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online