Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 15.09.2012.
08:00
luxlife.rs A

Promocija novog "Audija A3"

Na nesvakidašnjoj manifestaciji „24 sata elegancije" Audi je predstavio svoj najnoviji model "A3".

Novi "gospodar prstenova": "Audi A3"
 

Manifestacija koja je nekada bila namenjena isključivo aristoktratskom društvu kroz vekove je menjala svoju formu pa se tako od predstavljanja raskošnih fijakera stiglo do luksuznih automobila kao što su novi modeli A3 i Q5 koje je Audi predstavio mnogobrojnim posetiocima.

Novi A3 je imao svetsku premijeru na Sajmu automobila u Ženevi ove godine, kada je Audi predstavio novi dizajn, prostraniji enterijer, prefinjenu tehnologiju i najmodernije agregate koji su spakovani u automobil koji ima iza sebe 16 godina dugu istoriju.

Stajling je sportski progresivan, sa linijama kao kod kupea i dugačkim međuosovinskim rastojanjem (4,24m). Konstrukcija je inteligentna, od različitih materijala, pri čemu su korišćeni čelik i aluminijum. Težina je smanjena za 80 kg, pa prazan A3 sa 1.4 TFSI motorom iznosi samo 1.175 kg.

Promocija na manifestaciji "24 sata elegancije"
 

Enterijer je prostran, a kapacitet prtljažnika iznosi 365 litara. Elegantan dizajn i ergonomičnost su za primer. Kabinu čine standardna i opcionalna grafika na FIS ekranu i dekorativni umeci sa različitim materijalima. Pri lansiranju A3 pokreću jedan TDI i dva TFSI motora sa 90 kW (122 KS) do 132 kW (180 KS). Svi agregati imaju najmodernije ekonomične tehnologije. Prenos snage ide preko manuelnog menjača ili S tronika.

Najpre je lansiran pogon na prednje točkove, a Kvatro pogon na četiri točka će se pojaviti kasnije, za snažnije motore. Verzije sa alternativnim pogonima kao što su hibrid, prirodni gas i Audi e-gas su trenutno u razvoju. Ipak, 1.6 TDI troši samo 3.8 l/100 km, odnosno 99 g CO2/km, čime ispunjava državnu subvenciju od 100.000 dinara.

Težina smanjena za 80 kilograma, a troši samo 3.8 litara na 100 kilometara
 

Elektronski sistem stabilnosti ESC sa elektronskom blokadom diferencijala je deo standardne opreme. Audi drive select sistem i adaptivni amortizeri su opcionalni. Brojne standardne karakteristike, kao i dodatna oprema za povećanu udobnost i sportsku vožnju čine unapređeni MMI sistem sa MMI tač, ultratanak monitor na instrument-tabli koji se može uvući.

Opcionalni krajnje napredni sistemi asistencije vozaču obuhvataju Audi adaptivni tempomat, dodatno unapređeni park asist i Audi pre sense basic. Širok asortiman infotejnment komponenti obuhvata audio-sistem Beng i Olafson, Bluetooth...

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online