Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 31.08.2012.
08:00
Klix.ba A

Pet novih EuroNCAP odlikaša

Šest novih modela prošlo je kroz rigorozne Euro NCAP testove bezbednosti, i to "audi A3", "ford B-MAX", "isuzu D-Max", "kia Cee'd", "reno klio" i "volvo V40". Euro NCAP je saopštio da su ovi automobili zadovoljili najnovije testove bezbednosti i pokazali ohrabrujući porast sigurnosti.

Uz zaslužene četiri zvezdice, bezbednost u kabini novog "isuzu D-Maxa" značajno je poboljšana u odnosu na model testiran u 2008. godini. Dok prethodni pik-ap nije impresionirao sa vrlo loše dve zvezdice za bezbednost putnika i samo jednom za zaštitu pešaka, najnoviji rezultati pokazuju da je Isuzu naučio lekciju i da je bezbednost postavio kao prioritet za svoj novi model. Njihovi napori vide se u rezultatu od 83 odsto za zaštitu odraslih putnika i poboljšanu zaštitu za decu. Jednako je poboljšana i bezbednost pri udaru u pešaka, iako sa 51 odsto to nije bilo dovoljno za minimalnih 60 u ovom testu, a što bi novom "D-Maxu" umesto četiri donelo pet zvezdica.

Sa svojim zadnjim kliznim vratima i inovativnim dizajnom, "ford B-Max" je postigao pet zvezdica. Ford je tako i bez klasičnih B nosača krova na sredini karoserije uspeo da ostvari odlične rezultate, i to zahvaljujući konstrukcijskom rešenju koje se ponaša kao B nosač onda kada su vrata zatvorena. Euro NCAP je utvrdio da bezbednost ovim rešenjem nije narušena, pa je "B-Max" zabeležio 92 odsto za zaštitu odraslih putnika. Fordov mali MPV također dolazi sa Active City Stop, AEB sistemima koji pomažu vozaču bi se postigla maksimalna efikasnost kočnenja u slučaju nužde, a koji su prethodno nagrađeni pod Euro NCAP Advanced testiranjem.

Novi "volvo V40" postigao je uverljivih pet zvezdica i postao najbolji automobil svog segmenta od kada postoje EuroNCAP testiranja. Ono po čemu se "V40" posebno razlikuje od drugih automobila su inovativna tehnologija vazdušnih jastuka za pešake koja se nalazi u standardnoj opremi za celu seriju "V40" modela. U slučaju sudara s pešakom, senzori detektuju udarj, sistem otpusti poklopac motora i istovremeno se u deliću sekunde naduva vazdušni jastuk. Pešački vazdušni jastuk podiže poklopac motora i delimično pokriva A nosače krova čime pruža veću zaštitu za pešake. U Euro NCAP testovima ovo rešenje donelo je 88 odsto bodova za "V40" u zaštiti pešaka, što je najbolji rezultat ikada postignut u ovom segmentu testiranja.

Popis pet odlikaša na Euro NCAP-u zaključili su "reno klio" četvrte generacije, nova "KIA Cee'd" i treća generacija "audija A3". U poređenju sa svojim prethodnicima, između ostalih poboljšanja, ova najnovija generacija kompakta nudi znatno bolju zaštitu pešaka.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online