Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 14.05.2012.
08:00
B. Božin - Vesti A

Kola koja izazivaju ljubomoru komšiluka

U prevodu 500L znači "slatki mali auto L veličine", opisuje jedan od najtiražnijih nemačkih magazina "Auto-bild" najnoviji proizvod Fijata iz Kragujevca i nastavlja: "To je čudno ime za mini-kombi, ali "multipl" nije pogodan naziv posle poslednjeg dizajnerskog promašaja koji je imao ovaj italijanski proizvođač - 600 multipla".

POHVALE IZ NEMAČKE - MAGAZIN "AUTO-BILD" TESTIRAO NAJNOVIJI PROIZVOD FIJATA IZ KRAGUJEVCA

Novi Fijatov kombi zato izgleda mnogo ljupkije, piše "Auto-bild", jedan od najtiražnijih auto-časopisa u Evropi. On nosi izgled uspešnog modela 500, a sa dužinom od 4,14 metara popunjava rupu između automobila opel meriva i kia venga. Uz moto "stilski i mondenski ekstra" Italijani će od oktobra krenuti da osvajaju tržište.

Sedam sedišta


Na modernu automatiku će vozači morati još da sačekaju. Fijat takođe planira dužu varijantu sa sedam sedišta kao i pogon na sve točkove. "Auto-bild" je već ponudio ime za novu verziju - "500XL".

Da li je to prvi kombi, koji će da izazove ljubomoru komšija, zapitao se "Auto-bild". To bi moglo da se desi, glasio je odgovor. Dizajn je mešavina "panda-luka" i nekoliko oštrijih linija, čime se vešto izbegao dosadan izgled sličnih modela. Svetla su nešto proširena, a hromirane brave deluju veoma solidno. Dvobojno lakiranje sa crnim krovom i belom karoserijom pripada top-verziji "pop", pohvale su prilikom testiranja novog modela.


Napred se sedi na kratkim i visokim sedištima, koji odlično pasuju, što je retkost kod italijanskih vozila, zaključili su eksperti "Auto-bilda". Šoferšajbna je urađena sa tankim okvirima, tako da omogućava da je jasan pregled vozaču, što je danas skoro zaboravljeno kod ostalih vozila, a znači plus u pogledu sigurnosti pri vožnji.


Otpozadi se Fijat odrekao eksperimenata, pa su vrata konvencionalna, a pregrada na zadnjem sedištu može da se pomeri po dužini, ali ne i da se razmontira, ali i to je sasvim dovoljno. Majke će sigurno da se obraduju zbog velikih i praktičnih otvora za ulazak u auto, a deca zbog visokih sedišta pozadi. Gepek sa podešavajućim dnom nudi prostor za najmanje 300 litara više prtljaga nego što ima polo, zaključili su stručnjaci "Auto-bilda".


Novo auto čak zadovoljava pravila azijskog feng-šuija, jer ima dosta svetla, lakiranu armaturu i dvostruki fah koji izdaleka podseća na posude za držanje hleba. Prototip poseduje kožna braon sedišta, a pored toga se nudi širok izbor štofova za individualne ukuse i za svačiji džep.


Ovaj mini-kombi stoji na platformi novog punta, koji sa 2,61 metara (plus 10 cm) nudi više mesta i komfora nego do sada. Po ceni od 16.000 evra se za početak nude tri motora: jedan od 1,4 litra i 100 konjskih snaga, nešto jači dvocilindrični "tvin-er" od 0,9 litara i 105 konjskih snaga, kao i dizel motor sa 1,3 litra i 95 konjskih snaga. Kasnije će se ponuda proširiti na dizel od 1,6 litara i 120 konjskih snaga, jednu verziju na gas, kao i 1,4 litarski turbobenzinac sa 180 konjskih snaga.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online