Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 17.08.2011.
08:00
Press online A

"Japanac" sa stilom

Nova "honda akord" je automobil s kojim duga putovanja i višečasovne vožnje postaju pravo zadovoljstvo, a sigurnost je zagarantovana i maksimalna.

Honda "akord"
 

"Hondu akord" - novu japanska uzdanica, veoma funkcionalna i skoro beskonačno prilagodljiva, koja prevazilazi čak i najzahtevnije standarde zadovoljava sve potrebe vozača.

Duga putovanja i višečasovne vožnje restilizovanom "hondom akord" postaju pravo zadovoljstvo. Ovaj četvorotočkaš je pretrpeo najveće izmene na spoljašnjosti, unapređenoj završnoj obradi enterijera, smanjenju emisije i potrošnje goriva, motoru, poboljšanoj upravljivosti, kao i sistemu automatske aktivacije svetala.


Limuzina sa stilom

Nov sistem za bezbednost

Kada je u pitanju bezbednost, „akord" nudi niz rešenja. Jedan od njih je LKAS sistem malih kamera koje prate linije na putu i preko releja podešavaju elektro-servo upravljača, doprinose bezbednosti u saobraćaju. "Akord" vodi računa o vama čak i ako vozač ispred vas predstavlja potencijalnu opasnost zahvaljujući CMBS sistemu koji odmah reaguje. Audio-signali i vizuelne poruke sa instrument table upozoriće vas na potencijalnu opasnost, dok će brzina vozila biti smanjena kako bi eventualni udar bio izbegnut. Sve ove sisteme za poboljšanje performansi kontrolišete i sam vozač preko besprekornog EPS elektro-servo upravljača.

Unapređeni benzinski motor ima nižu potrošnju goriva i manju emisiju štetnih gasova. Do „stotke" se stiže za 10,5 sekundi, a maksimalnu brzinu koju smo isterali na cajgeru bila je 230 km/h. „Akord" ima 467 litara prtljažnog prostora, a inženjeri iz Japana kod ovog modela su dodatno unapredili kvalitet amortizera i prilagodili ih različitim vrstama podloga.

Jedna od najupadljivijih promena jeste dodatak aktivnih svetala za skretanje koja omogućavaju poboljšano osvetljenje prilikom ulaska u krivinu. Dodatne svetlosne grupe su suptilno integrisane u postojeća svetla kako bi usmeravale svetlosni snop u pravcu skretanja vozila i tako pomogle vozaču u uslovima smanjene vidljivosti. Svetla za maglu su istaknuta i daju agresivniju liniju.

Unutrašnjost se ogleda u lepom obliku komandne table sa diskretnim detaljima od metala. Kako bi se ulična buka slabije čula, proizvođač je uradio još bolju izolaciju nego ranije. Enterijer je maksimalno izolovan i moderan, a pretrpeo je dorade koje uključuju nove materijale za sedišta i obloge vrata. Metalik završna obrada unutrašnjosti uključuje ručnu kočnicu, prsten na ručici menjača, dodatak na volanu i na vratima.


Inovacije u dizajnu

Instrument tabla je postavljena tako da daje maksimalnu preglednost puta, sa lako vidljivim displejom i informativnim centrom u sredini. Karakteristikama kao što su elektronska kontrola stabilnosti, šest vazdušnih jastuka, sistem zaštite kod prevrtanja, monitor pritiska u gumama, ''akord'' pruža vozaču osećaj sigurnosti.

Male su, ali primetne promene u dizajnu prednjih svetala i branika. Rešetka je suptilno redizajnirana sa dva centralno istaknuta hromirana dela koja se uklapaju sa okvirom i naglašavaju sportski izgled. Zadnji deo limuzine je elegantno izmenjen, sa svetlima koja u kompoziciji daju pravi balans ovom delu automobila. Motor je opremljen šestostepenim manuelnim menjačem, unapređenim indikatorom promene brzine koji obaveštava vozača kada je najbolji trenutak za njegovu promenu, s ciljem smanjenja potrošnje goriva.

Ako se odlučite da kupite ovaj auto, dobijate na poklon kasko osiguranje u prvih godinu dana.

POVEZANE VESTI

Utorak 30.08.2011. 18:14
ozracen ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online