Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 10.05.2011.
08:00 >> 17:54h
Beta A

Počeo sajam autokomponenti u Kragujevcu

U Kragujevcu je otvren drugi međunarodni sajam proizvođača autodelova jugoistočne Evrope "SEE auto kompo net".

Predsednik Srbije Boris Tadić je, otvarajući sajam, pozvao privrednike da upotrebe svoj talenat i sposobnost za kreiranje novih radnih mesta u saradnji sa stranim partnerima, kako bi se povećala zaposlenost u zemlji.

Boris Tadić je iskoristio posetu Kragujevcu da obiđe pogone "Fijata"

"Vlada Srbije i sve političke i ekonomske institucije poslednjih godina radile su u vremenu krize da stvore model ekonomskog razvoja, koji će imati svoje puno obličje krajem ove i početkom narene godine", rekao je on.

Tadić je izrazio očekivanje da će taj model obezbediti ubrzani razvoj Srbije, tehnološki razvoj mašinskog i metalskog sektora i svih delova domaće industrije, dodavši da će Vlada Srbije primeniti nove mere za kreiranje prostora za nove investicije i ekonomski i tehnološki razvoj zemlje.

Naglasio je i da sve državne institucije, ali i one na lokalnom nivou, moraju da preuzmu odgovornost za zapošljavanje što većeg broja ljudi.

Tadić je učesnike sajma pozvao da ubede kompaniju “Fijat“ da su najbolji, kako bi obezbedili saradnju i sa drugim svetskim proizvođačma autodelova.

“EU će nastaviti sa podrškom Srbiji“

Predstavnik delegacije Evropske unije u Srbiji Hoze Antonio Gomez ocenio je da srpska ekonomija počinje da pokazuje znake oporavka.

Gomez je naveo da su potencijali Srbije veliki i podsetio da je EU podržala razvoj malih i srednjih preduzeća u Srbiji sa 60 miliona evra.

Prema njegovim rečima, EU će nastaviti sa podrškom Srbiji u projektima za privlačenje kapitala, a trenutno je aktuelan projekat SECEP, koji sa 3,5 miliona evra treba da pomogne podizanju konkurentnosti i promociju izvoza.

“Preporođena autoindustrija“

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić podsetio je da je Vlada Srbije identifikovala autoindustriju kao jednu od privrednih grana koju treba razvijati, navodeći da je danas rezultat tih napora i ulaganja preporođena grana i proizvođači koji izvoze.

Ćirić je kazao da će “Fijat“ svoju investiciju veću od milijardu evra krunisati novim modelom vozila koje će izvoziti i istakao da je saradnja države Srbije sa tom italijanskom kompanijom "dala zamajac razvoju sektora autoindustrije i autokomponenti".

Prema njegovim rečima, na sajmu u Kragujevcu učestvuje 100 preduzeća, 13 mukltinacionalnih komapnija i devet fijatovih direktnih dobavljača.

Na sajmu, koji traje do 12. maja, učestvuju proizvođači autodelova, prateće industrije mašina i opreme i autoklasteri iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Italije i Slovačke.

Nedelja 29.05.2011. 12:19
a u propadanju. finansijski, mislim. odnosno, tvrdim.
Nedelja 29.05.2011. 16:46
uaaaaaaaaaaaaaa
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online