Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 25.03.2011.
09:54 >> 20:49h
Vestionline A

Otvoren Sajam automobila

Na Beogradskom sajmu danas je otvoren 49. Međunarodni salon automobila koji će trajati do 3. aprila. Na sajmu će se predstaviti 410 izlagača najpoznatijih svetskih kompanija automobilske industrije. Istovremeno, biće održan i Šesti međunarodni sajam motocikala i bicikala "Motopešn" na kome će se ljubiteljima dvotočkaša predstaviti 45 izlagača.

Pod sloganom "Poslastica za oči", u halama od 1 do 5, predstaviće se 37 automobilskih brendova koji posluju na domaćem tržištu, a publika će moći da vidi 85 sajamskih premijera, od kojih je 20 "top modela" predstavljeno na sajmu automobila u Ženevi. Posetioci će videti i vozila sa umanjenom potrošnjom goriva i emitovanjem ugljen -dioksida.

Dobrodošli na Sajam automobila!

U Hali 3 najnovije modele izložiće "Mercedes Srbija", dok će u Hali 5 ljubitelji "Poršea" moći da uživaju u luksuznim automobilima te nemačke kompanije.

Na sajmu će se prvi put predstaviti kompanije "FIAT automobili Srbija", "Infiniti" i "Čeri", a u godini kada mnogi proizvođači u svoje programe uvode i modele na električni pogon, pažnju publike privući će kompanija "Globus Auto" koja je svoj nastup u Hali 4 posvetila vozilima na elektro-pogon.


Posetilac ovogodišnjeg sajma koji bude imao najviše sreće osvojiće automobil "FIAT punto", a svaka ulaznica biće nagradni kupon koji posetilac treba da ubaci u boks na štandu "FIAT automobili Srbija" koji će biti u Hali 4.


Cena ulaznice 300 dinara

 

Cena pojedinačne ulaznice biće 300 dinara, dok je za grupne posete niža za sto dinara. U četvrtak 31. marta, građani će porodično moći da posete salon, uz jednu celodnevnu ulaznicu od 500 dinara.

Zastupnik "Pežo" automobila, kompanija "Verano Motors", najavila je da će kupcima koji se odluče za kupovinu njihovih vozila osim sajamskih popusta, obezbedili i povoljne uslove za finansiranja, kao i uz određenu nadokadu, zamenu starog automobila bilo koje marke, za Pežo.


Na ovogodišnjem Salonu automobila, ta kompanija predstavlja tri nova modela, među kojima je i "Pežo 508" - 'poslovna limuzina', koja zamenjuje modele 407 i 607.


Druga dva noviteta, "Pežo 3008 Hibrid 4" i Pežo "Ijon" prema rečima izvršnog direktora Verano Motorsa Milana Vukasovića, predstavljaju potpuno ekološke mašine.

Pežo 3008 Hibrid 4


"Pežo 3008 Hibrid 4" je kombinacija električnog i dizel motora, a Pežo "Ijon" je potpuno električni automobil, rekao je Vukasović, dodajući da je ta kompanija u prošloj godini na teritoriji Srbije prodala nešto manje od 2.000 automobila, dok u 2011. godini očekuju rast prodaje.


Veliku pažnju posetilaca sajma privući će automobil Audi A6, koji će u Hali 5, na Beogradskom sajmu, biti premijerno prikazan.


Novi "A6" predstavlja sedmu generaciju ovog modela, koji na tržište izlazi sa pet vrsta motora, a kako navode distributeri, dizajn novog Audija "ističe sportski duh i eleganciju".

Takođe u Hali 5, beogradska publika moći će da razgleda i Volksvagenovog "vuka", novi pik-ap, nosivosti od jedne tone.

Folksvagen Amarok


Automobil "Amarok" (što u prevodu znači vuk), troši 7, 8 litara na 100 kilometara, a, kako navode iz Volksvagena, ovaj auto karakteriše puno prostora za putnike i tovar, kao i četiri vazdušna jastuka.


Prvi put beogradskoj publici predstaviće se i automobil "Seat Alhambra", kome je nemački magazin "Auto motor und sport" dodelio titulu najboljeg automobila.


Ovaj model španskog proizvođača dostupan je sa pet ili sedam sedišta, prosečna potrošnja goriva je od 5,5 litara na 100 kilometara, uz umanjeno emitovanje ugljed-dioksida.

Seat Alhambra


Kupci koji se odluče za Seatovo "Ibicu", treba da izvdoje 9.990 evra, dok Seat "Leon" košta 14.990 evra.

Beogradski salon automobila predstavlja jedan od 23 zvanična sajma automobila koji će tokom ove godine biti održani širom sveta, pod okriljem Međunarodne asocijacije proizvođača automobila (OICA).

Prema procenama stručnjaka koje su saopštene na Salonu automobila u Ženevi, održanom od 3. do 13. marta, prodaja vozila u svetu ove godine trebalo bi da se uveća za šest procenata, na približno 76,5 miliona jedinica.

U 2012. godine plasman vozila na globalnom nivou biće uvećan, kako predviđaju eksperti, oko 12 procenata, dok će kinesko tržište zadržati lidersko mesto u svetu, ispred američkog.

Srpsko tržište automobila se još oporavlja od krize u prethdne dve godine, ali je broj prodatih vozila u februaru, posle minimalnog januarskog pada, povećan za oko 43 odsto, u poređenju sa istim lanjskim mesecom.

Kako je najavljeno, proizvođači će kupcima ponuditi najbolje uslove kupovine uz najpovoljnije kredite, a cena vozila biće skoro kao fabričke.

Najuspešnijim izlagačima Salona automobila, 1. aprila biće uručena priznanja "Grand pri" u kategorijama putnički automobil, motocikli i prateća automobilska industrija.
Beogradski sajam je pokrovitelj 12. tradicionalnog sajamskog relija koji će se voziti na reli stazama Košutnjak i Avala u nedelju, 27. marta.

Na sajmu će učestvovati i nacionalna Agencija za bezbednost saobraćaja, kao i Kancelarija za mlade Gradske uprave koja će promovisati akciju "Ili voziš ili piješ".
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online