Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 22.10.2010.
08:52
Press, Vestionline A

Naomi Kembel odlazi u penziju

Naomi Kembel, jedna od najdugovečnijih manekenskih zvezda, u 40. godini odlazi u penziju, pišu beogradski mediji.

''Crna pantera" se povlači zbog artritisa, koji se u poslednje vreme pogoršao, navodi ''Press''. Doktori su joj zabranili da nosi vrtoglavo visoke potpetice i preporučili joj da ih zameni baletankama, zbog čega je Naomi odlučila da pisti kaže zbogom.

Naomi će u penziji morati svakodnevno da radi specijalne vežbe i da ide na masaže da bi joj se zdravstveno stanje poboljšalo. Već je angažovala ličnog trenera koji joj pomaže u rešavanju tegoba.

- Zglobovi joj otiču, a bolovi su sve jači. Nije mogla više da izdrži i odlučila je da se penzioniše. Ali, moda je u njenoj krvi i sigurno će naći način da ostane u svetu manekenstva. Odlučila je da i dalje pozira za editorijale, a verovatno će naći još neki modni poslić koji će moći da radi bez opterećenja - rekao je američkim medijima izvor blizak manekenki.

Bolest je kod Naomi navodno posledica dugogodišnjeg bavljenja modelingom - dok druge manekenke pistu napuštaju oko 30. godine, Naomi je i sa 40 radila punom parom. Međutim, ima onih koji tvrde da nisu samo visoke potpetice krive za bolest, već da je kod Naomi uzeo danak njen razuzdani način života.

- Uzroci artritisa su i stres, loša ishrana zbog raznih dijeta i velike količine alkohola. Sve to se godinama vezuje uz Naomi - javnosti su dobro poznati njeni izlivi besa prema saradnicima i osoblju i uživanje u kokainu, alkoholu i cigaretama. Osim toga, oduvek je jela brzu hranu i nikad nije marila za vitamine. Nadam se da će uspeti da se odrekne svih poroka i da dostojanstveno ostari - rekao je izvor.

Godinama su Naomini ispadi punili strane svetskih tabloida. Njena dugogodišnja asistentkinja Rebeka Vajt otkrila je da su ''crna pantera" i preminuli glumac Hit Ledžer zajedno šmrkali kokain! Ruku na srce, manekenka se nikad nije predstavljala kao svetica - poroke nije krila.

- Dobar izgled dugujem pušenju i opijanju! - rekla je Naomi svojevremeno, da bi prošle godine ipak promenila mišljenje i javno priznala da njen organizam više ne može da podnese poroke i da jedino može da joj pomogne rehabilitacija. 

Naomi je poznata i po tankim živcima - napadala je fotografe, policiju na aerodromu ''Hitrou" i lične pomoćnice, zbog čega je deset puta završila na sudu! Prvi ispad imala je pre 12 godina, kad je telefonom napala asistentkinju Džordžinu Galanis i pretila da će je izbaciti iz automobila u pokretu. Nedavno se našla i na sudu za ratne zločine u Hagu zbog toga što je primila ''krvave" dijamante od bivšeg liberijskog predsednika Čarlsa Tejlora.

Svoju turbulentnu prošlost Naomi će opisati u autobiografiji. Kako je najavila, u knjizi će, bez dlake na jeziku, otkriti sve skandale iz života i karijere duge 25 godina.

- To će biti knjiga o iskustvima u mom životu. Predstavljaće mene, nikog drugog - poručila je Naomi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online