Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 29.09.2010.
09:48
Vestionline A

Hemfri Bogart mislio da je gej

Hemfri Bogart, holivudski šmeker za koga se veruje da je bio u vezi sa više od hiljadu žena, godinama se plašio da je zapravo homoseksualac

Hemfri Bogart između "ljubavi svog života" Lorin Bekol (levo) i Merlin Monro (desno)

Seksualno nezasit i sklon neverstvu, Bogart je imao tri braka pre nego što je sreo "ljubav svog života" Lorin Bekol sa kojojm se i oženio 1945. godine. Pre toga je bio u vezi sa oko hiljadu žena, uključujući Bet Dejvis, Džin Harlou, Marlen Ditrih i Ingrid Bergman, ali uprkos tome stalno je bio u strahu da je zapravo gej, tvrdi autor nove biografije slavnog glumca Darvin Porter, američki novinar koji je 60-ih godina radio u Holivudu.


U knjizi "Hemfri Bogart: Nastanak legende", zasnovanoj na neobjavljenim memoarima i intervjuima sa Bogartovim savremenicima, Porter navodi da su glumčeve slutnje bile posledica nesrećnog detinjstva i straha od nasilnog oca.

Njegov otac, po profesiji hirurg, jednom prilikom mu je razbio usnu pesnicom, da bi je potom nespretno zašio tako da je Bogartu ostala njegova čuvena govorna mana. Bežeći od oca, Bogart odlazi u Njujork, gde 1921. godine počinje da glumi na Brodveju i ubrzo stiče slavu i bogatstvo, ali započinje i svoj neverovatni katalog seksualnih osvajanja.


"Bio je zgodan, simpatičan, a u doba kada je Brodvej imao oko 120 pozorišta, bile su četiri glumice na jednog glumca. Niko nije napravio računicu, ali je vrlo verovatno da je Bogart spavao sa hiljadu žena", piše Porter, ističući da su to uglavnom bile kratke veze. 

Većina žena s kojima je bio znala je za njegovu reputaciju.

"Rajsferšlus je izmišljen 1926. i Bogi je tražio da se prišije na sve njegove pantalone, jer je na taj način seks bio brži", ispričala je Porteru jedna od Bogartovih bivših ljubavnica.


U svoju seksualnu orijentaciju Bogart je počeo ozbiljno da sumnja tokom braka sa glumicom Meri Filips, kojom se oženio 1928, godinu dana posle razvoda od prve supruge Helen Menken, koju je "bio glas da je lezbijka". Filipsova je otvoreno održavala vezu sa svojim bivšim ljubavnicima, što je Bogarta izluđivalo. Postao je nesiguran i počeo da preispituje svoju seksualnost, pa čak i da razmišlja o samoubistvu.


U svojoj knjizi Porter navodi da se čuveni glumac u to vreme poverio jednom prijatelju.

"Kada Meri ne bi stvari činila još gorim... Kad god 'zakažem', ona me ismeva", navodno je rekao slavni glumac.


Drugom prijatelju je priznao da je pomišljao na samoubistvo, ali da nikada nije smogao snage da to sprovede u delo. Posle još jednog neuspelog braka, Bogart je napokon pronašao svoju "pravu ljubav", kako ju je tadašnja holivudska štampa nazvala, kada je 1944. godine upoznao Lorin Bekol na snimanju filma "Imati i nemati". S njom je ostao do kraja života, mada je i nju prevario sa frizerkom Veritom Peterson. Bogart je umro od raka 1957. u 57. godini.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online