Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 25.09.2010.
07:14
SarajevoX, Vestionline A

Najgori biznismeni u svetu slavnih

Kako nisu mogli gledati sav taj silni novac kako leži uokolo, mnogi slavni likovi posegnuli su za ulaganjem, samo da bi na kraju shvatili da su napravili neke veoma loše poteze. I naravno, nisu svi "pali na nulu". Nekima je, poput P. Didija i Rona Hauarda, biznis krenuo za rukom, ali je mnogo onih se nisu pokazali ni približno sposobnim.

Biznis portal ’’Wallet Pop’’ napravio je listu najgorih biznismena iz sveta slavnih, a na njoj se nalaze sledeća imena:

Kim Besindžer

Pošto je za 20 miliona dolara kupila gradić Braselton u američkoj državi Džordžija, Kim je sanjala da ga pretvori u turističku atrakciju u kojoj će se nalaziti filmski studiji i održavati filmski festivali.

Ipak, ništa od toga se nije desilo. Godine 1993, samo pet godina posle, prodala ga je za milion dolara i potom proglasila bankrot.

Hajdi Montag

Modna linija "Heidiwood" doživela je potpuni krah, jer, uprkos cenama od 10 do 60 dolara, niko nije želeo da kupi komad odeće. Glavni razlog bio je što tu papirnatu odeću ne možete da nosite.

Ona je bila u žiži javnosti samo godinu dana, a prema nekim mišljenjima, i to je bilo previše te su Hajdi poručili da se drži onoga što najbolje radi - plastičnih operacija.

Leni Dajkstra

Nekada slavni igrač bejzbola uspeo je spiska sve što je zaradio u toku karijere i svoju imovinu da svede na nulu.

Čak je i svojoj bivšoj supruzi morao da da celu penziju od 5.700 dolara mesečno, i tako ostavši beskućnik sa 37 miliona dolara duga, pošto su propali brojni poslovi koje je pokrenuo. Među njima je bio i magazin "The Players Club" i autoperionice.

Hajdi Flajs

Svojevremeno je vodila lanac javnih kuća, ali se onda upetljao zakon. Godine 1995. odslužila je 20 meseci u zatvoru u Kaliforniji. Posle toga, ponovo je počela da se bavi "starim zanatom".

Propao joj je posao podvođenja seksi muškaraca u Nevadi za 250 dolara po satu, otvaranje prodavnice igračaka za seks, samouslužne perionice veša i radnje za kućne ljubimce.

Suzan Samers

Američka glumica doživela je veliki uspeh sa ’’ThighMasterom’’, spravom za zatezanje butina, a potom i kao voditeljka emisije "Suzanne's Kitchen", gde je predlagala sastojke i recepte za obroke.

Ipak, njeno okretanje organskoj hrani pokazalo se nepraktičnim i neekonomičnim i ceo projekat je propao. Sada prodaje jeftini preparat za izbeljivanje zuba.

Sten Li

Autor stripova "Spider-Man" i "Incredible Hulk" također se pokazao kao loš biznismen.

Godine 2000. proglasio je bankrot nakon što je potrošio 20 miliona dolara u kešu, a zaradio samo milion. Od 2007. tužili su ga mnogi investitori.

Paris Hilton

Bogata naslednica lanca hotela ’’Hilton’’ nije uspela da pokrene sopstveni biznis. Sve što je trebala da radi je da se pristojno ponaša da bi nasledila svoj deo dedinog bogatstva od 2,3 milijarde dolara, ali joj to nije pošlo za rukom.

Nije primila sav taj novac, već samo tri posto svog dela, odnosno pet miliona dolara. Ostatak njenog dela nasledstva, njen deda je odlučio da da u humanitarne svrhe.

Da stvari budu gore, 29-godišnjakinju tuži za 35 miliona dolara kompanija ’’Hairtech International's Dream Catchers’’, jer je na promociji imala nadograđenu kosu, koju je sredila kod konkurentske firme.

Prekršila je još jedan ugovor kad je odbila da da intervju prilikom promocije filma "National Lampoon's Pledge This!". I ranije je Hilton bivala optuživana za nereklamiranje proizvoda za čiju promociju joj je plaćeno, a u poslednje vreme po medijima se povlači da je navodno imala u posedu kokaina.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online