Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 09.09.2010.
03:09
blic.rs A

Mitrović: “Pink“ TV i u Hrvatskoj

Čelni čovek kompanije “Pink“ Željko Mitrović ovih dana je veoma zauzet planiranjem programa za “Pink Slovenija“, koji u ovoj bivšoj jugoslovenskoj republici startuje 30. septembra, ali planira širenje televizije i na Hrvatsku.

Željko Mitrović širi "ružičastu televiziju" po regionu
 

Mitrović sprema i jesenju šemu “Pinka“ u Srbiji, a u razgovoru za “Blic“ najavio je skori prodor na hrvatsko tržište i objasnio zašto je propala saradnja sa Anđelinom Džoli na njenom novom filmu.

- Napravili smo plan za narednih pet sezona za program “Pinka“ u Srbiji. Radićemo istovremeno velike formate kao što su “Farma“, “Zvezde Granda“ i “Veliki brat“, koji garantuju gledanost. Nastavićemo sa snimanjem serija koji su pokazali dobre rezultate, a to su “Sva ta ravnica“ i “Kuku Vasa“. U Srbiji smo se zaista dobro pozicionirali i ne vidim razlog za brigu, pogotovo ne od televizija koje nisu ni prve, ni srpske, a pitanje je da li su i televizije jer su pokušale da preotmu deo našeg programa.


Za nekoliko nedelja startuje i “Pink Slovenija“.

- Očekujem munjevit uspeh “Pink SI“ u Sloveniji, s obzirom na to da se pripremamo već godinu dana. Radili smo uglavnom u tajnosti da konkurencija u Sloveniji ne bi znala našu poslovnu strategiju. Tako smo i studio i sve druge kapacitete gradili u velikoj tajnosti. Mesec dana pre starta rešili smo da otkrijemo sve karte i da sve postane transparentno jer pun program kreće od 30. septembra. Neće biti takozvanog pilot perioda, već odmah krećemo sa udarnim programom. Ja sam poslednjih trideset i šest dana spavao dnevno po četiri sata da bih postigao da uradim sve što je bilo potrebno da “Pink SI“ stane na čvrste noge. Za samo trideset dana smo uspeli da napravimo kompletno novi program za Sloveniju, uključujući snimanje novih TV formata, titlovanje filmova i serija…


Koji će biti glavni, noseći programi na “Pink SI“?

- Pored odlične ponude holivudskih filmova i serija, imaćemo veoma bogat program koji se oslanja na rezerve koje imamo u “Pink“ arhivi. Licencirani programi “Pink Srbije“ tipa “Grand šou“ imaće slovenačke voditelje. Kao kontratežu radićemo emisiju poput “Top of the Pops“, u kojoj će biti muzičkih učesnika iz čitavog regiona. Muzički program će biti za nijansu urbaniji nego u Srbiji, dakle uglavnom pop muzika koja se sluša u Sloveniji. Emitovaćemo i “Trenutak istine“ sa slovenačkim učesnicima, a tokom sledeće godine možda ćemo raditi i rialiti šou-programe poput “Farme“.


Ima li šanse da “Pink“ dobije licencu i da se emituje i u Hrvatskoj?

- Mi emitujemo dvanaest “Pink“ kanala preko satelita, a za četiri imamo takozvanu zemaljsku dozvolu, dakle za Srbiju, BiH, Crnu Goru i Sloveniju. Dobili smo nacionalnu zemaljsku dozvolu i za Makedoniju i Bugarsku. “Pink Bugarska“ bi trebalo da krene krajem iduće godine, kada budemo bili sigurni da možemo da se borimo za jedno od liderskih mesta na toj teritoriji. Od zemaljskih dozvola ostaje nam od bivših eks-Ju prostora samo licenca za Hrvatsku. Jedan deo programa “Pink SI“ moći će da se vidi u Hrvatskoj, kao što gledaoci u Zagrebu već mogu da vide kao overstrim program “Pink BiH“. Trudićemo se u narednih šest meseci da pronađeno način da dobijemo licencu i za Hrvatsku.

Nesaradnja s Anđelinom

Mnogo prašine diglo se zbog saopštenja u kom stoji da je Mitrović odbio saradnju sa Anđelinom Džoli.

Mitrović kaže bi ni razgovarao sa Anđelininim timom da je znao da je film antisrpski...
 

- Lični asistent Anđeline Džoli, njen producent i koproducent našli su se sa mnom u Sarajevu kako bismo razgovarali o prvom filmu koji bi popularna glumica trebalo da režira. Na kraju večere smo se čak i dogovorili da uđemo zajedno u projekat. Sadržaj scenarija nismo ni dotakli. Dogovorili smo da sutradan po podne odemo mojim avionom do Beograda da im pokažem “PFI studije“.


Šta se dalje desilo?

- Oko deset ujutro su mi javili da odustaju od odlaska u Beograd. Bio sam malo razočaran u tom momentu, ali nisam video ništa loše u tome. U dvanaest sati su mi javili iz Beograda kako se u medijima pojavila informacija kako Željko Mitrović učestvuje u filmu koji je anti­srpski. Morao sam da reagujem na to na logičan način. Da sam ranije znao da je projekat usmeren protiv srpskog naroda, verovatno ne bih ni razgovarao sa Anđelininim producentima. Nije mi jasno ko je u medije plasirao priču o sadržaju filma. Uveren sam da je tu priču neko namerno plasirao da bi onemogućio moju saradnju sa timom Anđeline Džoli. Nikada ni bih učestvovao u snimanju filma koji je antisrpski.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 09.09.2010. 07:10
Pa kad i gde ovaj stece ovoliko bogatstvo? Mnogo je se namucio.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online