Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 18.08.2010.
14:03
Z. Tmušić - Vesti A

Guča: Lude noći, a još luđi dani

Jesu Sanja Ilić i "Balkanika" i Keba i trubači zapalili desetak hiljada saboraša u ponedeljak veče na terenu fudbalskog stadiona u Guči, jeste to bila najluđa od četiri dosadašnje noći na 50. saboru trubača, ali bio je to i lud dan. Bila je vrelina kakvu ni najstariji saboraši ne pamte. Na nekim mestima je čak i piva nestalo, pa su i zakleti četnici lizali sladoled.

Vesele saborašice
 

Na onih 40 u 'ladu trebalo je dodati još desetak stepeni pod gučanskim šatrama i na asfaltu, dok je nešto svežije, tek oko 45, bilo na bregu, iznad magistrale, gde su Francuzi i Francuskinje, i jarani iz Srpske, ispijali "radžu" i pivu, i savlađivali jezičke barijere.
 

Prkoseći vrelini, romski orkestar Kristijana Bakića iz Vranja krenuo je put brda i srpsko-francuskih šatora. Čim su banuli, Kristijan i mlađani Marko su počeli trubama da zaviruju u šatore, pa između šatora, pa na jedno uvce, pa pod jednu majicu. Niz tek pokošenu padinu su poletele Natali i njena drugarica, zaplesale u ritmu "Kalašnjikova", a jarani i Francuzi nazdravljali.

I oni vole trubu: Francuzi u Guči
 

- 'Ajde, živeli, pa da se večeras malo izmešamo! - predlagali su momački brojniji jarani francuskim šatorima u kojima je bilo mnogo više devojaka.
 

Keba ožedneo

- Kad su me pozvali da održim koncert u Guči bio sam zaista srećan. Bez obzira na ovu pasju vrućinu, velika je čast biti prvi pevač narodne muzike koji drži solistički koncert u Guči - reče Keba, tražeći bure neke tečnosti da utoli žeđ.

Francuzi ih nisu razumeli, ali su klimali glavom i savijali cigare, dok su Francuskinje, biće, nešto skontale i pokazivale da se, kao, plaše mraka.
 

Kako se može čuti, danas se očekuje dolazak još oko 5.000 Francuza koji su ubedljivo najbrojniji strani gosti.
 

- Došli smo da vidimo Srbiju i čujemo orkestar Gorana Bregovića. Ljudi su ovde mnogo zanimljivi. Jedni su dobri, a drugi samo traže novac - reče Edgar iz Liona.

Spas od žege u reci
 


 

Za najbolje zabavljače ravnopravno konkuriše nekoliko orkestara crnih momaka sa juga Srbije.
 

- Volim, brate, da sviram, ali volim i žene, volim lovu, volim život! Svaku bih Francuskinju oženio! - priznao je Kristijan Bakić.
 

Narednih dana u Guči se očekuje još veći pakao, pogotovo u večernjim satima, kad će se na velikoj bini na stadionu pored Belice pojaviti Brega, Miroslav Ilić i održati trubačko prvenstvo sveta. Samo, kažu, očekuju se i još veće vrućine.
Pa, ko preživi - pričaće. I pisaće!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online