Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 13.08.2010.
19:00
24 Sata rs A

Majk Tajson dolazi u Srbiju

Proslavljeni bokser Majk Tajson (44) doći će krajem oktobra ili početkom novembra u Beograd, u okviru evropske turneje koju započinje 19. oktobra posetom Pragu... Srpska prestonica će, posle češke, biti jedna od stanica kontroverznog bokserskog šampiona, a posetiće još Sankt Peterburg, Moskvu, Minhen, Beč, Cirih i Monako, potvrdio je za list "24 sata” Rej Karf, promoter Tajsonove turneje.

Tokom posete Pragu Tajson će gostovati u televizijskim emisijama, biće organizovana VIP večera, a njegov osnovni cilj biće prikupljanje novca za dečju bolnicu Motol, koja je najveća univerzitetska bolnica u srednjoj Evropi. Tokom boravka u Pragu Tajson će posetiti ovu bolnicu, a biće organizovana i donatorska akcija. Za sada nije poznato šta će Tajson tačno raditi tokom evropske turneje u Beogradu. Pretpostavlja se da će dolazak u srpsku prestonicu imati humanitarni karakter.


 

 

 

TRAGEDIJA

 

Majk Tajson se 1988. godine oženio glumicom Robin Givens, bivšom devojkom košarkaša Majkla Džordana, ali su se razveli već 1989. godine. Njegov drugi brak bio je sa pedijatricom Monikom Tarner i taj brak je trajao pet godina, od 1997. do 2002. godine. Već 2009. godine oženio se Lakihom Spajser. Otac je sedmoro dece, a njegova četvorogdišnja ćerka Egzodus tragično je nastradala 2009. godine.

- Za sada možemo da kažemo da će u prestonici Srbije Tajson ostati dva dana i da je planiran gala prijem i doček - kaže za „24 sata“ Rej Karf, promoter Tajsonove turneje.


Kontroverzni bokserski šampion, rođen u Bruklinu u Njujorku, u ringu je tokom profesionalne karijere osvojio titulu svetskog šampiona u teškoj kategoriji u svim velikim bokserskim asocijacijama – WBC, WBA, IBF i WBO. Odrastao je bez oca, koji je napustio porodicu kada je Majk imao dve godine, uz brata i sestru i majku alkoholičarku, koja je umrla kada je on imao 16 godina. Bio je panker, vođa bande još kao dete i voleo je da se bije. Alkohol, marihuanu i tuče je iskusio pre srednje škole i više puta je hapšen još kao tinejdžer.


Legendarni bokserski trener Konstantin D’Amato otkrio je Tajsonov talenat i tada je krenuo njegov put ka uspehu i tronu na svetskom bokserskom šampionatu. U ringu je bio „tigar željan krvi”, a van konopaca nasmejan i ljubazan mladić. Posle smrti trenera 1985. godine Majk se potpuno promenio, kada ga je pod svoje uzeo promoter Don King, koji je u njemu probudio ljutinu, agresivnost i nestrpljenje.

Tri puta suprug i sedam puta otac

Karijera


- Osvojio dve titule svetskog šampiona u superteškoj kategoriji kao najmlađi bokser u istoriji.
- Sa 21. godinom Majk je, kao prvi bokser u istoriji, postao šampion u sve tri organizacije – WBA, WBO i WBC.
- 1991. godine u 40 mečeva ostvario je 40 pobeda!
- Iste godine Tajson je neočekivano izgubio meč od Džejmsa Bustera Daglasa tako što je bio nokautiran u 10. rundi.
- Njegovi najvažniji protivnici su: Trevor Berbik, Lenoks Luis, Evander Holifild, Kevin Mekbrajd, Džejms Daglas, Henri Tilman.
- Njegova čelična pesnica i zastrašujući desni kroše u jednom udarcu su pokoravali protivnike.
- Penzionisao se 2006. godine.
- Čuvene nadimke kao što su Legenda, Neverovatni, Sa drugog sveta zamenili su Zver i Gvozdeni Majk.

Skandali


- Brojni su njegovi skandali vezani za drogu, seks i alkohol.
- 1992. godine bio je pritvoren pod optužnicom za silovanje, posle čega menja životni put.
- Zvezda počinje da pada, gubi titule i problemi počinju da se nagomilavaju.
- Ostao je zapamćen njegov meč sa Evanderom Holifildom 1997. godine, kada je protivniku odgrizao parče uveta.
- Njegov život podseća na rolerkoster i pun je paradoksa.

 

  Majk danas

- Živi u SAD u Las Vegasu.
- Zahvaljujući veganskoj ishrani drastično je smršao.
- Brine o porodici, učestvuje u televizjskim emisijama i humanitarnim projektima.
- Producirao je dokumentarni film o svom životu „Tajson”.
- Svoj život opisuje sledećim rečima „Star prerano, pametan prekasno. Šampion u ringu, gubitnik u životu. Da budem iskren, nisam verovao da ću doživeti četrdesete”.
- Majk Tajson danas ima 44 godine i potpuno je drugačiji. Zahvaljujući sudbini i životnom iskustvu spoznao je prave vrednosti i kao legenda ima šta da ispriča.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online