Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 18.02.2019.
08:15
D. N. A

Masimova vatra u srcima Beograđana

Spektakularan, na svetskom nivou, tradicionalni koncert Masima Savića na Dan zaljubljenih u prepunom Sava centru! Kako su samo bile zadovoljne beogradske dame što su ih njihovi izabranici doveli na veče nežnih ljubavnih pesama, a kako li je tek bilo posle tako vatrene predigre, ostaje samo da se zamišlja.

V. Sekulić
Pesme u slavu ljubavi: Masimo Savić

Jednostavno, bilo je tu za svakog ponešto "za zagrevanje" fantastična grupa Vatra, na čelu sa frontmenom Ivanom Dečakom (neverovatno koliko snažnom i energičnom muzikom, čak i postavom podsećaju na legendarnu EKV, jer im je klavijaturistkinja - devojka), preko scenografije u kojoj su preovladavale pink nijanse, do nezaboravnih numera, od onih od pre 30 godina s početka Masimove karijere, do poslednjih sa albuma "Sada", izuzetno prihvaćenog i od publike i od kritičara.

Samo pojavljivanje na sceni, kao i uvek elegantnog Masima, izazvalo je ekstazu u publici, na čemu se umetnik iz Pule zahvalio rečima:

- Hvala vam kako ste me lepo dočekali. Vi kao grad uvek nađete za svakog mesta u svom srcu!
I, krenulo je sa "Neka ti plove brodovi", pa "Tišina", "Jedan dan ljubavi", "Promenila si sve"... Cela sala peva sa Masimom, igra, pleše. Na scenu stupa i prvi specijalni gost, saksofonista Igor Geržina, uz čiju pomoć je Savić izveo dve pesme "Ajde uzmi me sa sobom" i "Za ljubav kasno je". Onda je došao na red i duet sa Ivanom Dečakom i "Nama se nikud ne žuri", fantastična pesma, koja je prošle godine od strane kritičara i mnogobrojnih radio- stanica u regionu zasluženo proglašena hitom 2018.

I tako "U ritmu muzike za ples", "dok su padale zvijezde" skoro dva i po sata kako bi se bar "samo jedan dan zaustavilo vreme" do narednog Dana zaljubljenih i novog viđenja sa Masimom.
U finišu koncerta izuzetno emotivno Masimovo izvođenje numere "Nisam spreman da te ostavim", koju mu je napisao kolega Sergej Ćetković, sve je u sali ostavilo bez daha.

- Hvala Sergeju, ali ova pesma ti uzme sve. Međutim, i mora ti uzeti sve, da biste vi dobili - objasnio je posle interpretacije uz salve aplauza već vidno iscrpljeni pevač.

Čolin spektakl u Ljubljani

Glavni grad Slovenije još jednom je bio u znaku pop pevača Zdravka Čolića, koji je u okviru turneje "Ono malo sreće" održao koncert za pamćenje u dvorani Stožice. Slovenci, ali i brojni Čolini fanovi iz celog regiona koji su došli u Ljubljanu su naprosto bili oduševljeni Čolinim nastupom, koji je koncert počeo pesmom "Produži dalje". U publici su uglavnom bile dame, koje su mu bacale plišana srca i medvediće.

- Na ovom koncertu predstaviću pesme sa novog CD, kao i neke stare pesme. Lep je dan, povod, Dan je zaljubljenih i sa koncerta šaljemo jednu lepu poruku. Teško je definisati ljubav. To je nešto što drži čoveka. Bez ljubavi nema života - rekao je Čolić za slovenačke medije pre koncerta.

Bezvremeni hitovi Đavola

Pevač i gitarista Neno Belan i njegovi Fiumens u dvorani Amerikana, Doma omladine, održali su koncert posvećen isključivo pesmama legendarne splitske grupe Đavoli.

- To je poseban koncert koji posvećujem opusu moje nekadašnje splitske rok grupe. Taj format zovemo double retro show" jer nas vraća u slatki zvuk šezdesetih - rekao je Neno Belan.
Povodom ovog koncerta, u holu je priređena izložba ilustracija i originalnih crteža za animacije "Pod zvezdanim nebom - Đavoli" autorke Anamarije Vartabedijan.





 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online