Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 23.11.2018.
15:00
Vestionline A

Belan oduševio, za Dan zaljubljenih vraća Đavole u Beograd!

Pevač i gitarista Neno Belan sa svojim Fiumens u četvrtak uveče u rasprodatoj dvorani "Amerikana" Doma omladine Beograda (DOB) priredio je sjajan dvoipočasovni koncert, okončan sa tri bisa, izvodeći pesme legendarne grupe Đavoli.

Nemanja Đorđević
Neno Belan i Fiumensi na koncertu u Beogradu

Belan je oduševljenoj publici najavio da će se sa pesmama Đavola ponovo vratiti u DOB za Dan zaljubljenih 14. februara (21 h) 2019. godine. Ulaznica za novi koncert "Neno Belan & Fiumens sviraju pesme grupe Đavoli" od 26. novembra koštaće 1.200 dinara na blagajni DOB-a, odnosno preko Eventima. Od 12. decembra biće 1.500 dinara.

U četvrtak su Belan & Fiumens, za ovu priliku pojačani saksofonistom Jakšom Kriletićem s obzirom na dominantan zvuk ovog instrumenta u pesmama Đavola, izveli probran repertoar sa ključna, prva tri albuma, uz nekoliko numera iz devedesetih, kad je Belan obnovio grupu. Za početak, simbolično, odsvirani su "Đavoli" Đorđa Marjanovića, koje je Neno sa ekipom obradio na albumu "Space Twist" (1998). 

"Baš na ovom mjestu, u ovoj sali sam imao prvi koncert u Beogradu. Bilo je to prije samo 32 godine", prisetio se jedan od najvećih pop autora druge polovine osamdesetih u Jugoslaviji.

Nemanja Đorđević
Publika je uživala na koncertu

U sali gde igla nije imala gde da padne, bend je na oduševljenje onih najvećih fanova Đavola, uz hitove redovne na nastupima Fiumensa, izveo i numere koje se retko mogu čuti uživo - "Kasno je za nas", "Biondina", "Bala, bala", "Na kraju sna", "Cha-cha, pusti me"... 

"Ova gitara se zove 'Lucija'. Na njoj sam snimio prvu ploču 'Đavola' 1986, i to je, otprilike, zvučalo ovako", rekao je Belan, a onda je prvi ton hita "Pričaj mi o ljubavi" izazvao pravu euforiju. 

Posebnu emociju nosili su momenti kada je Neno, u sentišima poput "Bambine", "Ostani uz mene" puštao da se čuje neverovatan huk publike, a tokom "Điri, điri" Belan i Jakša su se sa bine popeli - na galeriju. Odlično koncipirana set lista donela je niz proverenih aduta u samom finišu zvaničnog dela - "Kucaj opet", "Ja volim je", "Stojin na kantunu" i "Dugo, toplo ljeto", ponovo sa publikom u glavnoj ulozi. 

Ona je, naravno, posle dva sata želela još, pa je, posle "Peggy Sue", izvedene u stilu vokalnih grupa šezdesetih, dobila i najveće hitove sa nepravedno zapostavljenog "Space Twista" - "Jagode i čokolada" i "Ivona". Pred sam kraj, Belan je odsvirao "Vino noći" i završnu "Sunčan dan", adute sa prvog albuma koji je samostalno potpisao. Njima je udario pečat na odličan koncert, koji će biti ponovljen 14. februara u DOB-u.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online