Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 08.09.2018.
08:20
S. Đurić - Vesti A

Srpska moda u Milanu

Srpska kreatorka Nataša Župac predstaviće svoju novu kolekciju "Azbuka" na Nedelji mode u Milanu, koja će biti održana od 19. do 24. septembra.

instagram.com/natasazupac
Model iz kolekcije Nataše Župac "Azbuka"

Modeli su inspirisani kulturom, umetnošću i tradicijom srpskog naroda, ali su savremeni i obiluju karakterističnim detaljima i ornamentima koji im daju posebnu draž.

- Inspiraciju za ovu kolekciju pronašla sam u jednom dragocenom primerku tradicionalne nošnje, koji je pripadao mom dedi. Nosio ga je u formalnim prilikama, trudeći se da održi običaje našeg naroda makar i kroz taj minorni čin.

Moja je želja da nastavim njegovu težnju, i da barem na tren oživim bogatu srpsku kulturu i umeće izrade kostima. Kolekcija predstavlja moje viđenje tradicionalne nošnje kroz progres vremena. Naša tradicija je neiscrpna riznica koju treba pokazati svetu, i sačuvati od zaborava neprocenjive vrednosti koje čine lepotu i duh naše umetnosti - kaže Nataša Župac.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Svilen konac srbijanski kroj".. #azbukacollection #ethnic #tradion

A post shared by Modni Studio Nataša Župac (@natasazupac) on Sep 5, 2018 at 9:13am PDT

Ona ističe da s nestrpljenjem očekuje reviju u Milanu.

- Italija je izvor svih mojih modnih nadahnuća, ali se mi kao mala zemlja na modnoj mapi nećemo takmičiti sa njima, već ćemo nastupiti sa našim "atributima" utemeljenim na srpskoj nošnji i kulturi.

Na ovaj način, zahvaljujući Nedelji mode naši dizajneri nastavljaju uspešno da predstavljaju svoju zemlju i nižu uspehe na najznačajnijim nedeljama mode kao što su one u Parizu, Njujorku, Sankt Peterburgu, na Malti ....

Ovoga puta, rame uz sa ikonama mode kao što su Roberto Kavali, Đorđo Armani, Guči, Fendi, Maks Mara i mnogi drugi, u Milanu će se predstaviti i Nataša Županc čija će se revija održati u velelepnom zdanju Palaco Turati via dei Meravilji. Posle toga, ovu kolekciju Nataša će prikazati i na srpskoj Nedelji mode, jedinoj licenciranoj Nedelji mode u Srbiji i najvećem modnom događaju u Jugoistočnoj Evropi, koji će biće održan od 21. do 26. novembra.

Prošle godine u vreme održavanja Nedelje mode u Milanu na platformi Mad Mud predstavile su se istaknute dizajnerke Marija Šabić, Hana Sirćo i Milica Tričković.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I think I can fly

Uskoro u Parizu i Londonu

Naša dizajnerka Biljana Tipsarević u proteklom periodu intenzivno je radila na Haute Couture kolekciji proleće/leto 2019 svog brenda Emilie bdž Biljana Tipsarević, koji je početkom leta uspešno plasirala na međunarodnom tržištu. Nova kolekcija koju čine glamurozne, bajkovite haljine sa ručno vezenim detaljima, u zlatnoj, srebrnoj, puder roze, beloj i nežno plavoj boji u narednim danima biće dostupna u Parizu i Londonu.

- Inspirisana je Zlatnom erom Holivuda, koja je ostavila neizbrisiv trag kako na filmu, tako i u modi. Ikone glume poput Elizabet Tejlor, Odri Hepbern i Doris Dej svojim stilom ostavljale su svakoga bez daha, iznova ističući lepotu ženskog tela. Sa velikom pažnjom posvetila sam se svakom modelu, pre svega kroz ručnu izradu cvetnih detalja koji haljinama daju dozu glamura, romantike i bajkovitosti - kaže Biljana Tipsarević.

Zvonkov pohod na Aziju

Kreator Zvonko Marković početkom juna predstavio je svoju kolekciju u Šangaju, a osim komplimenata dobio je i nekoliko poslovnih ponuda. Osim Markovića svoj rad su predstavili Igor Todorović i Ines Janković.

- Posebno me raduje to što sam odmah posle revije dobio poziv za učešće na još dve Nedelje mode u Aziji, jedan u Vijetnamu, drugi ponovo u Kini - rekao je tada Marković.
Veliki uspeh u Americi postigao je upravo jedan od najistaknutijih srpskih dizajnera, Zvonko Marković. Učestvovao je na Nedelji visoke mode u Parizu, Njujorku, Sankt Peterburgu, a po pozivu Alta Moda Roma, Zvonko će predstaviti svoju kolekciju i u Rimu.
 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online