Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 06.09.2018.
08:12
S. Đ. - Vesti A

Od Akademije do šou-programa

Godinama unazad gledaoci brojnih televizija mogu primetiti sve veće angažovanje glumaca za vođenje šou-programa, kvizova i drugih emisija. Danas gotovo i da nema televizije koja nema pozorišnog i filmskog glumca kao voditelja. Anđelka Prpić osvojila je naša srca ulogama u serijama "Žene s Dedinja" i "Andrija i Anđelka", a atraktivna glumica odlično se snašla i kao voditeljka nekoliko emisija.

Ivan Dobričić
Radila 48 sati svadba: Anđelka Prpić

- Dobila sam ponudu da radim emisiju 48 sati svadba. Kolege su mi govorile da je to ispod časti za glumca, a meni je taj mentalitet blizak jer sam iz Požarevca. Znam kakve su svadbe od tri dana. Privlačio me je taj svet. Danas se ne stidim toga kad pogledam emisiju - rekla je jednom prilikom Anđelka, koja vodi i kviz 100 ljudi 100 ćudi na TV Prva.

I njena koleginica Milena Vasić odlično se snašla kao domaćin kviza Totalni obrt, koji se emituje na TOP kanalu.

- Uloga voditeljke je novi izazov za mene, a posebno me raduje to što se uvek prepustim igrama i igračima. Volim da testiram svoje znanje i da vidim koliko imam sreće - kaže Milena.

Obraz uz obraz

Da su glumcima drage i uloge voditelja šou-programa, govori i činjenica da je kultnu emisiju Obraz uz obraz, vodio glumačko-bračni par Milena Dravić i Dragan Nikolić.

Bilo je tu, naravno, i čitav niz zanimljivih dogodovština. O nekima od njih pisao je reditelj Zdravko Šotra u svojoj autobiografskoj knjizi "Držeći se za vazduh". Bilo je to početkom veselih 70-ih godina, televizijski program je bio u punom zamahu, bilo je dovoljno kreativnih autora, novca i vremena za realizaciju dobrih TV projekata.

U šou su bili pozivani tada najaktuelniji umetnici, muzičari, glumci, sportisti, TV lica, koji bi na kraju svake emisije zajednički otpevali pesmu, najčešće starogradsku. Emisiju koju su vodili Dragan Nikolić i Milena Dravić, dugo je bila jedna od najpopularnijih u nekadašnjoj Jugoslaviji.

Milan Kalinić ističe da su svuda u svetu najbolji voditelji glumci.

- Zavoleo sam voditeljski posao. Glumci su scenski radnici i sve je scena. Završio sam Akademiju za pilote, a pošto mi je bilo potrebno mnogo novca da bih pilotirao, prijatelji su me nagovorili da upišem glumu. Uživao sam u tome, ali nisam pomišljao da bih mogao da budem glumac. Mada sam o glumi i razmišljao u nekim trenucima, o voditeljskom poslu svakako nisam.

A desilo se da je televizija dominantna u mojoj karijeri - rekao je Kalinić, koji je vodio nekoliko zabavnih emisija, među kojima i muzičko takmičenje Pinkove zvezde.

Da je više novca na televiziji, zbog čega se između ostalog njegove kolege odlučuju da se okušaju kao voditelji, potvrđuje i Aleksandar Radojičić, zvezda filma "Montevideo".

- To je razlog zašto sam prihvatio učešće u Iks faktoru, ali nije jedini. Da sam se time vodio, možda bih mogao da kupim stan, a ovako sam odabrao da živim u iznajmljenom i da ne vozim skupa kola. Nije sve u novcu. Mislim da će on doći, a želim i da verujem da će od umetnosti moći lepo da se živi u Srbiji. Zasad je to teško - istakao je Radojičić.

Bitan je talenat

Glumica Zlata Numanagić jednom prilikom je rekla da ne podržava to što poslednjih godina mnogi glumci postaju voditelji, iako je i sama, mada kratko, bila u tom poslu pre mnogo godina na Studiju B. Ona je, gostujući u emisiji Grand magazin rekla da se više ne bi bavila voditeljskim poslom.

- Kao što su voditelji veoma retko talentovani za glumu, a još i nisu za to obučeni, tako i mi glumci imamo vrlo malo talenta da vodimo neki program, a i nismo obučeni za to. Prilično se to neodgovorno radi. Svako danas može da bude voditelj i to je poražavajuće - smatra glumica.









 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online