Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 24.05.2018.
00:18
S. Đurić - Vesti A

Basista goreo na bini

Na etno-festivalu "Banatska priča", koji je nedavno održan u Zrenjaninu, dve osobe su povređene kada se urušila montažna konstrukcija pored bine. Kako je javio portal Ilovezrenjanin, konstrukcija na kojoj je bio veliki natpis festivala iznenada se srušila, a povrede su zadobile novinarka i voditeljka programa. Tokom manifestacije na bini su se nekoliko sati smenjivali KUD-ovi koji su izvodili kulturno-umetnički program.

youtube.com/ Grand Magazin Tv Grand
Sve se dogodilo u sekundi: Miša Aleksić

Ovo nije prvi put da tokom koncert dođe do nekog incidenta i nezgode, a jedan od većih dogodio se u Istočnom Sarajevu, prilikom kog su četiri osobe povređene kada se na kraju koncerta Miroslava Ilića srušio deo bine na Trgu Gavrila Principa.

- Odmah posle koncerta krenuo sam za Beograd. Kad sam bio kod Doboja javili su mi da se srušila bina, ali nisu znali da mi kažu zbog čega. Još ne znam šta se u stvari desilo - rekao je tada Miroslav Ilić.

Svirku na jednom od dočeka Nove godine u Kruševcu gitarista Riblje čorbe Miša Aleksić pamtiće do kraja života. Dok je publika uživala u rok svirci i đuskala uz hitove legendarnih rokera, na bini se odvijala prava drama.

Završila među kablovima

Tokom nastupa u Cirihu, Indira Radić nije uspela da završi druženje sa publikom zbog neprilike koja joj se desila. Naime, pevačica je u jednom momentu uganula nogu i nije mogla da stoji, a zbog ozbiljnosti povrede neko vreme je morala da ide na rehabilitaciju. A Marija Šerifović na nastupu u Diseldorfu pala je sa bine i povredila vrat. Dok se naša evrovizijska pobednica trudila da ublaži pad, pala je još nezgodnije.

- Spotakla sam se i pala. Žao mi je što se ovo desilo i što zbog moje povrede ispaštaju moji dragi fanovi - rekla je tada Marija.
Severina se jednom prilikom prisetila svojih početaka, kada je bila prateći vokal
Tuti-fruti benda.

- Tada sam imala 16 godina. Na koncertu sam se baš uživela i nisam shvatila da je kabl mikrofona kratak. U jednom sam trenutku pala s bine i završila među kablovima. Ipak, vratila sam se i nastavila da pevam - rekla je Severina.

- Na bini su bili postavljeni topovi koji duvaju plin kako bi se zagrejala. Ponet atmosferom i dobrom svirkom nisam ni primetio da sam se suviše približio topu i plamen mi je zahvatio pantalone, koje su počele da gore! Mahnito sam počeo da udaram rukom po nogavici i uspeo sam da ugasim vatru. Sreća, pa sam zbog hladnoće ispod pantalona imao vunene podgaće, one koje nose fudbaleri. I to me je spaslo. Mislio sam da ću izgoreti i prvi put sam se uplašio za sopstveni život! Svi smo bili u čudu, niko nije reagovao dok sam ja goreo. Sve se dogodilo u sekundi, Bora je predstavljao članove benda, a ja sam gasio vatru. Kada je to Bora video samo je rekao: "A sada da predstavim svog plamenog basistu" - kaže Aleksić.

Mlada pevačica Nadežda Biljić, koja se trenutno nalazi u rijaliti programu "Zadruga" nastupala je na jednoj svadbi kada je neko od gostiju bacio na nju staklenu flašu. Pinkova zvezda hitno je prebačena u Urgentni centar, gde su joj rane na glavi zašivene, a na sreću povrede nisu bile dubinske i ona se ubrzo oporavila.

Padovi na bini

Folk pevačica Lepa Brena poznata je po čestim nezgodama na bini. Međutim, 1983. godine u Mostaru ona nije samo pala već se prvo udarila nogom u slepoočnicu. U želji da pokaže da je u odličnoj formi Brena je plešući podigla nogu i udarila samu sebe, saplela se i pala. Pevačica u poslednje vreme često pada, ali na sreću sve se završava bez povreda, a ona te nezgode pretvori u šalu.

- Što se tiče ovih mojih čuvenih padova, najbitnije je da posle svakog pada ustanete. Pala sam zato što na bini ima nekih džombica i stala sam na jednu od njih, pa sam se okliznula. Nadam se da sutra neće biti modrica - rekla je Brena kroz osmeh, posle pada na koncertu u Knjaževcu.
 

POVEZANE VESTI

ŠOUBIZNIS Basista u plamenu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online