Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 30.04.2018.
08:12
D. Petrović - Vesti A

Iva na sceni umesto Sanje

Sanja Ilić (67), frontmen Balkanike, neće nastupati na Evrosnogu u Lisabonu. Umesto njega, na sceni će se pojaviti mlada pevačica Iva Banićević. Ilić će sa ostatkom srpske delegacije putovati u Lisabon, ali je svoje mesto na sceni prepustio mlađanoj koleginici jer smatra da je za izvođenje numere "Nova deca" primerenije da ona bude na bini. Odluka je saopštena uoči samog odlaska srpske delegacije u Portugal.

RTS
Spremni za Portugal: Balkanika

- Procenili smo da je u pesmi potrebno da se pojavi još jedan glas, a kako moja funkcija na bini nije bitna, mesto sam prepustio Ivi. Mislim da će ona mnogo pomoći celoj priči. U našem timu vlada odlična atmosfera i dobre vibracije. Uradili smo sve što je bilo u našoj moći, pa mirni i spokojni putujemo u Lisabon - kazao je Sanja Ilić.

Njegovu odluku da se povuče sa bine podržala je i njegova supruga Tatjana koja je koautor teksta za numeru "Nova deca". Posle pet godina na evrovizijskoj sceni ponovo će se čuti srpski jezik jer će Balkanika numeru izvesti na maternjem jeziku.

U skladu s tradicijom, prošlogodišnja predstavnica Tijana Bogićević predala je članovima Balkanike srpsku zastavu i poželela im puno uspeha u Portugalu.

Ko je Iva?

Iva Banićević za mnoge je potpuno nepoznato ime na srpskoj muzičkoj sceni. Ona je unuka pokojnog glumca Petra Banićevića, a njena tetka Maja je supruga našeg proslavljenog glumca i režisera Dragana Bjelogrlića. Muzički talenat pokazala je još kao dete, a sa 14 godina je upisala školu pevanja Aleksandre Radović. Pre pet godina postala je njen prateći vokal i član njenog benda.

- Bila sam u šoku kad me je Sanja Ilić pozvao da pevam prateće vokale na Evrosongu. Sada sam presrećna i jedva čekam da izađem na scenu. Drago mi je što sarađujem sa vrhunskim bendom kao što je Balkanika i sa pevačicom kakva je Danica Krstić - kazala je Iva, koja je uz osmeh pozirala sa ostalim članovima benda.

- Očekivanja su da pobedimo, sigurni smo da imamo super nastup, a sve ostalo je mimo nas. Ne bih da pričam o geopolitičkoj karti, borbi svetla i mraka jer ipak je Evrosong velika trgovina. Na nama je da svoj posao uradimo najbolje što možemo, a ostalo kako bude - zaključio je Ilić.

Koreografiju za evrovizijski nastup osmislio je Milan Gromulić, a režirao Gorčin Stojanović.

- Pripreme za takmičenje su bile psihički i fizički veoma naporne, uložili smo dosta snage, energije i vremena, ali smo zadovoljni. Verujem da će sve proći kako treba i da ćemo se plasirati u finale - kazala je Danica Krstić, koja je već proglašena najlepšom učesnicom ovogodišnjeg 63. Evrosonga koji se od 8. do 12. maja održava u Lisabonu.

Rege verzija

Iako će numeru "Nova deca" na Evrosongu izvesti na srpskom jeziku, Balkanika je snimila pesmu i na drugim jezicima kao i rege verziju na engleskom koju su izveli predstavnicima sedme sile na ispraćaju koji je organizovan u RTS-u. Ove godine Balkanika slavi 18 godina postojanja što je motiv više da zasijaju na evrovizijskoj sceni ovog maja.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online