Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 19.07.2010.
08:11
Vesti A

Od manekenke do milionerke

Iako globalna kriza duboko potresa sve zemlje sveta, a dojučerašnji milijarderi neretko objavljuju bankrot, slavne manekenke u prethodnoj godini uspele su da zarade pozamašnu svotu novca. Stručnjaci smatraju da se za vreme recesije, koja je pogodila i modnu industriju, svi radije okreću proverenim imenima nego novim licima, pa zato i ne čudi što su se supermodeli Žizel Bundšen, Hajdi Klum i Kejt Mos već drugu godinu zaredom našle na samom vrhu "Forbsove" liste najbolje plaćenih modela na svetu...

Za samo godinu dana, u periodu od juna 2009. do juna 2010. svoj konto u banci uvećale su višemilionskim iznosima i to zahvaljujući vrtoglavim zaradama od kampanja, editorijala, naslovnih strana magazina i modnih revija...


Sudeći po najnovijoj "Forbsovoj" listi na modnim pistama kolo vode anđeli "Viktorija sikrets".


1. ŽIZEL BUNDŠEN (29) - Zaradila 25 miliona dolara


Brazilska lepotica je u prethodnih godinu dana zaradila 25 miliona dolara, dok se njeno ukupno bogatstvo procenjuje na vrtoglavih 150 miliona dolara! Radila je za najveće svetske modne kuće, iza sebe ima više od 500 naslovnih strana, vlasnica je kozmetičke linije, zaigrala je i na velikom platnu, a neki tvrde da je više od milion dolara zaradila kladeći se na italijanskog prvaka - Inter. Svojevremeno je zavrtela pamet holivudskom srcolomcu Leonardu Di Kapriju i surferu Keliju Slejteru. Ipak, američkom fudbaleru Tomiju Brejdiju je pošlo za rukom da je odvede pred oltar, a njihov brak je u decembru 2009. krunisan rođenjem sina Bendžamina. Samo šest nedelja nakon porođaja vratila se na pistu.

2. HAJDI KLUM (37) - Majka četvoro dece


Nemačka manekenka je svoj konto proteklih 12 meseci uvećala za 16 miliona dolara. Oprobala se i kao glumica, pevačica, voditeljka, TV producent, a njen televizijski šou "Project Runanjadž" prikazuje se već sedam sezona. Nedavno se pojavila vest da će javnosti svoj život ponuditi na "tacni", jer uveliko sa suprugom Silom priprema novi rijaliti šou "Love's Divine". Manekenka i crnoputi pevač, koji su nedavno po peti put obnovili bračni zavet, pokušaće da pomognu drugim parovima da poboljšaju svoj ljubavni život. Hajdi je majka četvoro dece. Sa Silom ima četvorodišnjeg Henrija, trogodišnjeg Johana i sedmomesečnu Lu, a iz veze sa Flavijom Brijatoreom, vlasnikom "Reno" tima u Formuli 1 ima ćerku Lenu.

3. KEJT MOS (36) - Nije prebolela Džonija Depa

 

Iako već godinama nosi zvanje najkontroverznije svetske manekenke, to ne utiče na njene angažmane. Ova Britanka se u samom vrhu "Forbsove" liste drži najviše zahvaljujući unosnom ugovoru sa lancem "Top Shop" prodavnica. Za samo godinu dana keširala je 9 miliona dolara. O njenom razuzdanom životu van piste već godinama se piše i priča, ali ona i dalje ne prestaje da šokira javnost. Njen blizak prijatelj svojevremeno je objavio knjigu o njoj, tvrdeći da su kroz njen krevet prošli Šon Pen, Leni Kravic, Lijam Galaher i mnogi drugi, pa čak i njena koleginica Naomi Kempbel. Ipak, navodi se da jedina ljubav koju do danas nije prebolela jeste ona sa glumcem Džonijem Depom, sa kojim je provela četiri godine.

4. ADRIJANA LIMA (29) - Srpska snajka osvojila svet

 

Srpska snajka uvećala je svoje bogatstvo za 7,5 miliona dolara. Srce atraktivne Brazilke, poznata po bujnoj crnoj kosi i plavim očima, uspeo je da osvoji srpski košarkaš Marko Jarić, kome je u novembru 2009. godine rodila ćerku Valentinu. Nedavno je ovaj bračni par pozirao za najnovije izdanje španske verzije magazina "Helo". Njima se pridružila i ćerkica Valentina, kojoj je ovo prvi zvanični foto-sešn. Oni trenutno žive u Madridu gde je Jarić nastavio karijeru, a brazilska manekenka se vrlo brzo snašla i postala jedno od najtraženijih lica za naslovne strane španskih magazina. Nedavno je izjavila da iako obožava svoj posao, ne oseća pritisak da mora biti lepa 24 sata.


5. DUCEN KROS (25) - Ponosna na svoje obline

Holandska manekenka Ducen Kros je zaradila u prethodnih godinu dana 6 miliona dolara. Ima unosan ugovar sa kompanijom "Loreal" a i kolumnu u magazinu "Mari Claire". O njenom emotivnom životu se malo zna. Na početku karijere pominjala je svog dečka Edija koji je ostao kod kuće u Holandiji, potom je bila u vezi u kanadskim di-džejom Rukusom, ali se ne zna da li ta ljubav i dalje cveta. Zanosna Ducen bila je mnogo puta odbijena u poslu jer "ima veliku zadnjicu", pa je čak i Guči rekao da mora da smrša. Ipak, lepa manekenka nije želela da pristane na izgladnjivanje i anoreksičan izgled.

6. ALESANDRA AMBROSIO (29) - Bez afera i skandala

 

Lepa Brazilka je svoj konto uvećala za samo godinu dana za 5,5 miliona dolara. U avgustu 2008. rodila ćerku Anju Luis, čiji je otac kalifornijski biznismen Džejmi Mazur sa kojim je Alesandra u višegodišnjoj vanbračnoj vezi. U njenoj biografiji nema afera i skandala, ali su joj mediji prebacivali da je premršava. U svet mode je ušla kao 12-godišnjakinja i poriče da ima problema sa anoreksijom i kaže kako je za izgled njenog tela zaslužna kombinacija genetike, zdrave ishrane i redovnog vežbanja. Alesandra Ambrosio je ambasador Nacionalnog društva za multipleks sklerozu.

  

7. NATALIJA VOĐANOVA (29) - Život kao iz bajke

 

Iako više nije aktivna u manekenstvu i dalje je među 10 najplaćenijih modela sveta sa godišnjom zaradom od 5.500.000 dolara. Već osam godina uživa u srećnom braku sa britanskim milijarderom Džastinom Portmanom sa kojim ima troje dece, sinove Lukasa i Viktora i ćerku Nevu. Mnogi kažu da njen život podseća na bajku. Nekada je bila prodavačica na pijaci u ruskoj provinciji, a danas je uspešna poslovna žena koja živi na relaciji London-Pariz-Njujork. Oni koji je poznaju, o njoj pričaju samo najbolje. Kažu da nikad nije zaboravila odakle potiče.

8. DARIJA VERBOVI (26) - Uživa u slikanju i kuvanju

 

Kanadska manekenka ukrajinskog porekla za samo godinu dana obogatila se za 4,5 miliona dolara. O privatnom životu i snovima Ukrajinke, koja je rođena u Poljskoj, a odrasla u Kanadi malo se zna: voli svoju porodicu, uživa u slikanju, kuvanju i prirodi, a mašta o tome da obiđe svet krstareći jahtom. Prilikom njene prve posete Rusiji 2005, na pitanje kako sebe vidi za 10 godina rekla je: "U kući kraj jezera, sa mužem i decom". Intiman život skriva od očiju javnosti, a jedino je procurela informacija da je svojevremeno bila u kraćoj vezi s glumcem Džošom Hartnetom.

9. MIRANDA KER (27) - Naše gore list?

 

Australijska manekenka zaradila je u proteklih 12 meseci 4 miliona dolara. Neki izvori tvrde da je francuskog i škotskog porekla, a drugi iranskog, turskog, filipinskog pa čak i srpskog. Miranda kaže da je zahvaljujući životu u australijskoj divljini naučila kako da uvek čvrsto stoji nogama na zemlji. U emotivnoj vezi je sa holivudskim glumcem Orlandom Blumom. Njih dvoje žive zajedno u Njujorku, a popularni glumac je nedavno zaprosio Mirandu. Tabloidi tvrde da je venčanje zakazano za leto. Ona uveliko najavljuje da će krajem ove godine objaviti svoju prvu knjigu "Treasure Džourself".

10. KEROLIN MARFI (37) - Od konobarice do bogatašice

 

Jedina Amerikanka na listi nalazi se na desetom mestu zahvaljujući prihodu od 3,5 miliona dolara. Nekadašnja konobarica se u svet mode upustila na nagovor svoje majke i za kratko vreme osvojila je modne centre - Pariz i Njujork. Kaže da tajna njene lepote leži u zdravoj ishrani i fizičkoj aktivnosti. Voli surfovanje i jogu. Ništa čudno s obzirom na to da je bila udata za profesionalnog surfera Džeka Šredera, sa kojim ima desetogodišnju ćerku Dilan Blu. Nakon što se 2002. razvela od Šredera, nekoliko godina je bila u vezi sa Brendonom Bojdom, frontmenom benda "Incubus".

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online