Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 03.01.2018.
08:48
Vestionline A

"Hajde da jednostavno otkažemo dodelu Oskara"

Holivud je u dilemi šta će biti za narednom dodelom Oskara. Ako se ceremonija nastavi po planu, apsolutno svaki njen detalj će nas podsećati na Harvija Vajnstina i skandal koji je obeležio 2017. godinu

pixabay.com
 

Novinar "Njujork posta" Kajli Smit napisao je kolumnu u kojoj sugeriše da bi dodelu Oskara trebalo ukinuti, kao i da će Holivud pokazati pravo kajanje ako se odrekne nečeg što najviše voli. I, kako bi uopšte posle svega mogla da izgleda dodela Oskara zakazana za 4. mart? 

"Svako pojavljivanje dečijih zvezda će vas naterati da razmišljate o optužbama za pedofiliju. Kventin Tarantino, Met Dejmon, Džordž Kluni i mnogi drugi su zabrinuti za svoje karijere jer nisu ranije progovorili o seksualnom predatoru i navodnom silovatelju Harviju Vajnstinu sa kojim su i sami sarađivali. Svaka žena koja izađe da drži govor smatraće da mora da priča o nepravdi u industriji, a svi će sa sumnjom gledati u one kojima ovo ne bude tema govora.

Nikakve alternative neće biti moguće. Ignorisanje skandala, kao što je nameravao da uradi Džimi Kimel više nije opcija. Šale na račun ovih otkrića takođe nisu rešenje. To bi samo podsetilo ljude na to koliko su puta komičari od Seta Mekfarlana do Tine Fej aludirali na bolesne radnje u Holivudu, bez konkretnih detalja. 

Sledeća dodela Oskara mora da ostavi jak utisak! Pravi Holivud koji će ih sve spasiti. A onda postoji i tako očilgedno rešenje: vreme je da otkažemo Oskare", navodi se u kolumni. 

Kritičar se potom preispituje kako li će uopšte izgledati dodela Oskara bez Vajnstina, da li će neko smeti da progovori, kao i da li je zapravo sve krenulo upravo zbog opterećenosti ovom prestižnom nagradom. 

"Decenijama filmska industrija pokušava da nas ubedi da, kao što je Vajnstin rekao 2009. godine, 'Holivud ima najbolji moralni kompas jer saoseća'. Jedino što Holivud u ovoj godini može da uradi jeste da ponovo gradi poverenje u svoj kompas i prestane da nam govori koliki smo rasisiti, homofobi, ksenofobi, licemeri i materijalisti. A najbolji način da iskreno izrazi kajanje jeste da se odrekne onoga što najivše voli - samog Oskara? Umesto održavanja Oskara, Holivud bi trebalo da proglasi 4. mart Danom iskupljenja kada bi svaki pervezni muški režiser osetio barem malo krivice, a svako iz industrije ko je ćutao proveo vikend u kontemplaciji", zaključuje on.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online