Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 07.10.2017.
20:08
Vestionline A

Džon Malkovič: O moje poreklo otimaju se i Hrvati i Bosanci i Crnogorci, ali...

Proslavljeni američki glumac, reditelj i producent Džon Malkovič u Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski" u Zagrebu najavio je svoje izvođenje "Izveštaja o slepima" i progovorio o svom poreklu i odnosu sa ocem i dedom, javila je agencije Anadolija.

Epa/Olivier_Matthys
Džon Malkovič

Deda bio najveći lažljivac na svetu

Malkoviču će ovo biti prvi nastup u Zagrebu, ali je pre toga nastupao nekoliko puta u Dubrovniku. Reč je o komadu kojeg je pre tri godine Malkovič napravio u saradnji s ruskom pijanistkinjom, a izvodi ga sa Anastasijom Terenkovom.

Reč je o adaptaciji baziranoj na Šnitkeovom Koncertu za klavir i orkestar, kao i na delu argentinskog pisca Ernesta Sabata "O junacima i grobovima", odnosno delu te novele "Izveštaj o slepima", kojeg će Malkovič recitovati uz muzičku pratnju.

Malkovič je kazao da nema formalog obrazovanja u muzici, ali kaže da je svirao tubu i gitaru po sluhu, kao i da voli da sluša razne muzičke forme.

Nakon pitanja o samom delu koje će izvesti u "Lisinskom", novinari su ga pitali o njegovom poreklu o koje se, kako sam umetnik kaže, mogu otimati i Hrvati i Bosanci i Crnogorci, ali pre svega, poručio je da se oseća kao Amerikanac jer je rođen u Americi.

- Juče sam posetio navodno selo rođenja mog dede, ali ne znam da li je to tačno jer mi je puno toga rečeno o mojim precima. Moj otac o svom ocu je uvek govorio da je bio najveći lažljivac na svetu, pa je tako lagao i o našem poreklu - kazao je Malkovič.

Deda terao oca da radi u rudniku...

Prisetio se kako mu je majka neko vreme nakon prerane smrti oca kazala da je pogrešno napisano u nekim novinama da je Malkovič poreklom iz Hrvatske, već mu je kazala kako mu je deda iz Crne Gore.

- Kada sam došao u Bosnu, svi su mi rekli - ćuti, ti si Bosanac - kazao je.

Dodao je da za njega odrasti u Americi znači biti Amerikanac, i da je većina njegovih sugrađana u detinjstvu po dedovima bila odnekud.

- Moji deda i baka nisu hteli da njihova deca nauče srpsko-hrvatski, uvek su negde "po ćoškovima" razgovarali tim tajnim jezikom. Nikad nisam imao jaku porodičnu vezu, pre svega moj otac i deda nisu bili u dobrim odnosima, jer je moj deda terao oca da radi u rudniku, što otac nije hteo - objasnio je slavni glumac.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online