Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 03.10.2017.
21:58
blic.rs, Vestionline A

O njoj se ne zna baš sve: Plavuša sa crvenim karminom je daleko od obične žene!

Sasvim je posebna pojava na svetskoj muzičkoj sceni. Svemu što radi da poseban smisao, i u muzici, i u dizajniranju i u oblačenju. Ona je Gven Stefani.

Reuters
Superžena na sceni: Gven Stefani

Upravo danas pevačica puni 48 godina. Da je drugačija, videlo se u grupi "No doubt" u kojoj je bila do 2004. godine.

Iako je izgledalo da će taj bend zauvek trajati, došlo je do njihovog raspada, a Gven se i nakon razlaza sa momcima nije odrekla muzike već je postala ime za sebe.

Njen prvi solo album prodat je u sedam miliona primeraka.

On je popularna i priznata pevačica, a uspela je da uskladi komercijalnost sa dobrim zvukom.

Godinu dana pre rastanka sa bendom posvetila se i modnom dizajnu, pa  godinama gradi svoj poseban stil.

U odevanju je inspirisana Harajuku devojkama Iz istoimene oblasti u Japanu čiji je ulični stil među najoriginalnijim na svetu.

Određeno vreme četiri plesačice is Japana, Harajuku devojke, bile su njen prateći igrački sastav.

Neki elemente stil Harajuku primećuju na Gven, a neki smatraju da je u odevanju osobena. Ima i onih koji tvrde da je njen stil spoj Kristijana Diora i japanske mode.

Gven je inspirisana različitim uticajam stvorila svoj modni pečat  i upečatljiv imidž čij su zaštitni znaci plava kosa i crveni karmin.

Zbog toga je ne mimoilaze ni ocene da je Merilin Monro 21. veka. Uostalom kome je nakon Merilnke crveni ruž tako dobro stajao kao Gven?

Interesantno je da je Gven često u pesmama pevala o svom izgledu, kroz muziku se pitala ako je šminka magija, ko je ona zapravo, a kroz pesme je i poručivala da je kao prirodna brineta spremna za život platinaste plavuše (kosu je ofarbarala u prvom razredu srednje škole).

Često iza maske, a dovoljno iskrena, Gven se okreće poznatim obrascima, a gradi i nešto svoje.

Nije krila ni da ju je Madona inspirisala. Kraljici popa se nije nimalo dopalo što su Gven zvali nova Madona pa je izjavila da je Stefani samo njena kopija.

Možda je kraljica u međuvremenu promenila mišljenje?

Za Gven je važno reći da je kao veliki ljubitelj Japana učestvovala u brojnim humanitarnim akcijama posvećenih ovoj zemlji. I da obožava tenis.

Veliki je prijatelj sa Rodžerom Federerom, čije mečeve stalno prati.

Bitno je reći i da je Gven veoma mladolika. Ima 48 godina? Retko ko će poverovati u to?

Dostojanstveno je preživela razvod of Gevina Rosdejla 2015. posle 13 godina braka, i uprkos glasinama da ju je prevario sa dadiljom njihovih sinova.

Sjajna je u ulozi mame Kinstonu, Zumi i Apolu. I zaljubljena je u pevača Blejka Šeltona sa kojim je sada u vezi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online