Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 28.08.2017.
22:10
A. Šišić - Vesti A

Holivudske zvezde o borbi sa depresijom: Ima izlaza iz mraka

Tiranin savremenog sveta - depresija. Ova boljka ne bira žrtvu. Napada siromašne, bogate, običan svet i slavne. Gura ih u mrak iz koga neki nemaju sreće da izađu. Pojedine poznate ličnosti su obelodanile svoju borbu. Tako su pokazale da ni njima ne cvetaju ruže u nadi da će pomoći nekome kome je pomoć potrebna i da nisu sami na ovom svetu.

EPA/Andy Rain
Ketrin Zita Džons

Lepotici Ketrin Ziti Džons mnogi su zavideli. Smatrali su da ima bajkolik život ispunjen premijerama, harmoničnim brakom, pozamašnom svotom novca i slavom. Šta njoj može da fali?

Poznata glumica ima sve osim zdravlja. U 2011. godini otkrila je svetu da ima bipolarni poremećaj, koji je glavni krivac za duboku depresiju. Ona je, kaže, istupila pred kamere kako bi svet učinila bezbednijim za sve one koji imaju ovu dijagnozu, zbog nje ne izlaze iz kuće i pomišljaju na samoubistvo.

Da poznati nisu imuni na ljubavne probleme i da zbog njih upadaju u očaj pokazao je glumac Dejvid Arket nakon što se razdvojio od supruge Kortni Koks:

- Želeo sam da potisnem sve svoje emocije. Izduvni ventil sam pronašao u ludim žurkama, noćnim klubovima i piću. Nakon ovakvih "napada" ujutru sam želeo da se zavučem u krevet i umrem.

Džoker uzeo danak

Pojedinci na javnoj sceni nisu bili te sreće da se iščupaju iz kandži depresije. Australijski glumac Hit Ledžer se pripremao za ulogu Džokera u novom ostvarenju filma "Betmen". Zatvarao se u hotelsku sobu i tamo je provodio nedelje. Bio je opsednut likom ovog zlikovca. Smatra se da je preminuo od predoziranja lekovima za anksioznost, depresiju i nesanicu. Mnogi veruju da je ovaj dvadesetosmogodišnjak prolazio kroz tešku psihičku borbu.

Uz božju pomoć i prosvetljenje za koje tvrdi da ne zna odakle je stiglo, Arket se prijavio u centar za odvikavanje od alkohola i uhvatio u koštac s ovom opakom boljkom.

Uvek nasmejani Oven Vilson je, po mišljenju mnogih, najvedriji glumac na holivudskoj sceni. Svet je video njegovu tamniju stranu kada je pre 10 godina procurio izveštaj da je u svom domu pokušao da okonča sebi život. Javnost je ostala šokirana, a prijatelji su objasnili da se Oven bori sa svojim demonima i narkomanijom veoma dugo. Zahvaljujući bliskim osobama i psihijatru, glumac je prevazišao probleme i dobio volju za životom. Danas često govori o tom periodu u nadi da će njegove reči spasti izgubljene duše.

Otvorio vrata šifonjera

Holivudski miljenik Ventvort Miler već godinama objašnjava zbog čega se povukao sa javne scene. Za njim su uzdisale dame, a i mladići širom planete. Nakon što ga je uloga Majkla Skofilda u seriji "Bekstvo iz zatvora" proslavila, pobegao je od budnog oka medija.
- Patio sam u tišini. Glasovi u glavi su me ohrabrivali da preuzmem drastične mere. Borio sam se sa depresijom još od detinjstva. Ova bitka me je koštala prijatelja, veza i zbog nje sam imao hiljade neprospavanih noći.
Ventvort je iz ove borbe izašao kao pobednik, ali tek kada je "izašao iz šifonjera", odnosno obelodanio svoje seksualno opredeljenje.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online