Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 10.08.2017.
23:23
D. Petrović - Vesti A

Uzalud hajka u Pazaru

Na koncertu Jelene Karleuše u bašti Doma kulture u sredu uveče u Novom Pazaru bila je nezapamćena gužva. Uprkos pokušaju pojedinih lokalnih medija da je diskredituje jer su "njeni nastupi praćeni razvratom i performansima skidanja muškaraca" te zahtevu da se nastup otkaže, Karleuša je ipak zapevala Pazarcima.

Z. K. Munja
Jelena Karleuša "pokopala" protivnike

- Iako su neki nebitni lokalni mediji sabotirali moj koncert, pripisujući mi negativnu versku i nacionalističku konotaciju (ej, meni iako sam ja jedina javna ličnost koja širi versku i nacionalnu toleranciju i ljubav) evo vam šamarčina! Hvala Novom Pazaru za divno veče, divna ste publika, zajedno smo oborili sve rekorde posete. Ostanite takvi i ne dozvolite da vas šaka ološa truje verskom i nacionalističkom mržnjom! Vi zaslužujete da pevate i igrate i da budete srećni - poručila je Karleuša na svom Fejsbuk profilu uz fotografije sa koncerta.

I nije prvi put da se pevači nađu na udaru lokalnih medija u Novom Pazaru uoči koncerata. Sličnih problema u ovom gradu imao je krajem novembra i Đorđe Balaševiću.

A. Čukić

Njemu je zamereno da peva pesme sa skandaloznim tekstovima "kojima je žario srca komunista da bi se dočepao vrha muzičke scene. Jedna od takvih pesama samoproglašenog Panonskog mornara jeste 'Pesma o tetku', u kojoj Balašević na najgnusniji način psuje i vređa Stvoritelja svih svetova - Boga uzvišenog," pisali su tada novopazarski portali.

Sve se završilo tako što je Balašević umesto jednog održao čak dva koncerta, a mogao je komotno da peva još pet dana koliko je bilo interesovanje publike.

Po izlasku na scenu Kulturnog centra, Balašević je rekao da je u Novi Pazar došao kao vesnik mira, ali da se sa određenim stvarima ne treba boriti već suprotstaviti.

- Ne mrakom, nego svetlom. Kako se suprotstaviti tuzi nego srećom, kako se suprotstaviti nego normalnim životom. Velika pobeda za mene je što će večeras petstotina Pazarlija doći na koncert i izaći raspoloženi. Što znači da život ipak pripada nama, a ne onima koji žele da s njim stalno nešto trguju i da se kockaju - rekao je tada Balašević.

I Seve na udaru

Medijsku buru u Novom Pazaru pre nešto više od godinu dana izazvala je i Severina Kojić.

Ona je 20. aprila pevala na proslavi povodom Dana grada. Njenom nastupu prethodila je burna rasprava u lokalnim medijima.

Protivnici njenog nastupa su isticali da njen imidž nije po moralnim normama i da takvoj osobi ne treba dozvoliti da peva u Pazaru.

Na društvenim mrežama i portalima danima traje rasprava o njenom koncertu, a Severinu su nazivali "pornićarkom" aludirajući na njen kućni video.

U njenu odbranu ustao je Rasim Ljajić, koji je rekao da Severina dolazi u Pazar da peva za 20.000 ljudi, a ne da bi je "neko vodio kući za snaju".

Cajke obaraju rekorde

Medijska hajka na pojedine srpske pevačice već godinama traje i u Hrvatskoj. Nazivaju ih cajkama, ali gde god se pojave obaraju sve rekorde kad je poseta u pitanju. Ni Hrvati nikako da nauče da je "zabranjeno voće" najslađe, i koliko god se trudili da blate srpske pevače njihova popularnost u ovoj zemlji ne pada, naprotiv.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online