Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 07.08.2017.
15:27
Vestionline A

Odbrojavanje se bliži kraju: Interpol spreman za Kalemegdan

Jedan od najcenjenijih indi rok bendova današnjice, njujorški trio Interpol, održaće koncert u nedelju, 13. avgusta u rovu ispod Vojnog muzeja na Kalemegdanu, u okviru evropske turneje "Turn On The Bright Lights Anniversary Tour".

Strangefear (promo)
 

Na taj način će obeležiti 15 godina od izlaska njihovog debitantskog albuma, koji je prodat u više od milion primeraka i našao se na vrhu lista najpoznatijih muzičkih magazina.

U Beogradu će svirati sve pesme sa tog albuma, koji se i danas smatra njihovim najboljim ostvarenjem i koji im je doneo planetarnu popularnost. Tim povodom, Sem Fogarino, bubnjar benda Interpol, poručio je da jedva čeka koncert na Kalemegdanu.

- Teško je poverovati da je prošlo 15 godina od kada je nastao taj album. Uz svo poštovanje prema svima koji su radili na njemu, ne verujem da je iko očekivao uspeh kakav je ostvaren i da ćemo ga obeležiti deceniju i po kasnije. Radujemo se što imamo priliku da sviramo u Beogradu, jednom od onih gradova u kojima nikada nismo bili. Veoma smo uzbuđeni zbog onog što nas očekuje u Srbiji.

Bend Interpol su osnovali krajem devedesetih godina prošlog veka studenti njujorškog univerziteta Pol Benks (gitara i vokal), Danijel Kesler (gitara) i Karlos Dengler (bas), a kasnije im se priključio i Sem Fogarino. Veliku pažnju publike i kritike privukli su dinamičnim, ali pomalo hladnim i mračnim, gitarskim zvukom, koji podseća na britanske grupe s kraja sedamdesetih godina, poput Joy Division i Echo and the Bunnymen.

U talasu bendova koji su se pojavili u istom periodu i stvorili karakterističnu indi muzičku scenu nastalu iz post panka, Interpol se naročito izdvojio. Posebnost ovog trija je i vizuelni aspekt nastupa, spojen sa teatralnim dubokim vokalom Pola Benksa - alternativni rok u kombinaciji sa tamnim i elegantnim odelima.

Posle albuma "Turn on the Bright Lights" (2002), bend je objavio još četiri - "Antics" (2004), "Our Love to Admire" (2007), "Interpol" (2010) i "El Pintor" (2014). Posle četvrtog albuma, Dengler je napustio bend i posvetio se solo karijeri, a Interpol je nastavio da funkcioniše kao trio, uz gostujuće muzičare koji nastupaju na turnejama. Trenutno rade na novom albumu, koji će biti objavljen sledeće godine.

Ulaznice za beogradski koncert sastava Interpol, mogu se nabaviti putem Eventim i Gigstix prodajne mreže, po ceni od 2190 dinara za parter.

FB event: www.facebook.com/events/1658390227794153

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online