Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 28.06.2017.
22:22
D. Petrović - Vesti A

Jelisaveta postala milionerka

Medijska prašina oko svadbe Miloša Teodosića i Jelisavete Orašanin se ne stišava. Prebrojavaju se gosti, računa koliko je para potrošeno, šta se jelo, pilo, koliko je para zaradila muzika... Ali, jedan detalj je posebno interesantan. Pre sklapanja braka mladenci su potpisali predbračni ugovor, što je u Srbiji još uvek prilično neuobičajeno.

Instagram/mojicevic.bane
Svadba godine: Miloš i Jelisaveta Teodosić sa gostima

Doduše, to se moglo i očekivati s obzirom na to da poznati košarkaš godišnje zarađuje oko 2,5 miliona evra, što daleko premašuje prihode koje ima glumica. Detalji ugovora nisu poznati, ali je uobičajeno da se ovakvim ugovorom "štiti" bogatiji supružnik.

Udajom za Teodosića Jelisaveta se upisala na listu najbogatijih Srpkinja, odnosno milionerki. Na čelu ove liste i dalje je Sandra Meljničenko koja je udata za ruskog tajkuna Andreja Meljničenka čije se bogastvo procenjuje na 13,2 milijarde dolara i nalazi se na 56. mestu Forbsove liste najbogatijih ljudi na svetu. Predbračni ugovor prošle godine potpisali su i Ana Ivanović i Bastijan Švajnštajger, a pre neki dan isti papir je potpisala i Suzana Mančić. Ona će posle 17 godina brakom krunisati vezu sa grčkim bogatašem Simeonom Ocomokusom. Venčanje će biti na jesen u Veneciji.

- Pre potpisivanja predbračnog ugovora rekla sam njegovim ćerkama: "Ja volim vašeg oca i on voli mene. Želim da se udam za njega, a predbračnim ugovorom ću se potpuno ograditi od imovine vašeg oca da biste vas dve bile materijalno obezbeđene." Za mene je to bila samo jedna obična formalnost koju sam odradila - rekla je Suzana.

Predbračnim ugovorom se uređuju imovinski odnosi supružnika, odnosno kako će zajednička imovina biti raspodeljena u slučaju razvoda. Pored "obezbeđivanja" imovine, motiv za zaključenje ovog ugovora može da ima i drugu dimenziju - budući, siromašniji supružnik na neki način dokazuje svojom izabraniku iskrenu nameru i volju da budući brak uspe.

Oparili se muzičari

Kako pišu beogradski mediji, najbolje su prošli muzičari. Prema nekim podacima Leksington bend i Bane Mojićević zaradili su oko 50.000 evra. To ne čudi, s obzirom na to da su u svatovima mahom bili uspešni sportisti koji su poznati po tome da su široke ruke kada je u pitanju bakšiš. Nekoliko pesama je otpevala i Aleksandra Prijović, ali nije uzela bakšiš, a mikrofona se latio i njen dečko Filip Živojinović koji je otpevao pesmu "Kad padne noć" hit Riblje čorbe.

Troškovi svadbe

Teo i Jelisaveta nisu štedeli na svadbi, pa su prema nekim proračunima potrošili između 60.000 i 70.000 evra. Na jelovniku je bilo 50 glavnih jela, od čega su deset bili specijaliteti od teletine, 20 vrsta salata, razni morski specijaliteti, tartufi, a goste je posebno oduševio desert.

Specijalitete su spremala dva glavna kuvara uz pomoćnike, a samo za hranu mladenci su izdvojili 20.000 evra. Mladenačka torta je bila jednostavna, ali veoma ukusna i bez raznih nejestivih suvišnih detalja.

Nije nedostajalo ni raznih vrsta pića, pa je na vinskoj karti bilo 15 različitih vrsta vina iz Italije, Francuske i Srbije. Osim venčanice, neveseta nosila još dve haljine. Gosti su sedeli na posebnim tifani stolicama za čije iznajmljivanje su dali oko 2.000 evra. Tome treba pridodati i troškove za dekoraciju i privatno obezbeđenje koje je koštalo 5.000 evra.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online