Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 28.05.2017.
17:03
Vestionline, Alo.rs A

Božinovska objavila rat: Zapaliću stan, ne dam ga lopovima!

Pevačica Goca Božinovska, kojoj je u petak zaplenjen stan u centru Beograda vredan oko 100.000 evra, kaže za "Alo!" da je žrtva bankarske prevare i poručuje da će se svim silama boriti za svoju skupu nekretninu.

M. Karović
Pare za stan sam donela sa knjižice iz Nemačke i platila sam investitoru: Goca Božinovska

- Ako treba, radije ću da ga zapalim nego da ga dam tim prevaratima iz banke! Taj stan sam kupila 2007. i u njemu su živela moja deca, a vodi se na ime mog sina Mirka. Pošto je on imao drugu adresu, nije ni dobijao pozive od suda, pa su bez nas doneli presudu da nam oduzmu stan - ogorčeno kaže Goca za "Alo".

Ona ističe da su papiri bili "čisti” prilikom kupovine od investitora, a da je tek 2011. saznala da banka hoće da joj oduzme stan u ulici Kraljice Natalije i da je tada otišla u sud.

Pola stanova nije prodato

Zgrada u kojoj je Goca kupila stan nije još završena, a banka, kako navode stanari, puca da se useli u poslovni prostor i oduzme više stanova. - Sa spoljne strane zgrade je mermer, a unutra se ništa ne održava. Investiror pola zgrade nije ni prodao jer mu je to banka zabranila - priča Gocin komšija iz zgrade.

 - Sve je išlo glatko i bez problema i ništa nije bilo sumnjivo u dokumentaciji. Pare za stan sam donela sa knjižice iz Nemačke i platila sam investitoru. Tog investitora nisam čula poslednjih pet-šest godina i nije mi sada dostupan. Ne krivim ni njega jer smatram da su i njega prevarili u banci, pošto hoće da mu oduzmu 1.500 kvadrata stambenog i poslovnog prostora - navodi Goca, koja sada ne može da uđe u zapečaćeni stan ni da uzme svoje stvari.

Kako “Alo!” saznaje, investitor B. P. je zgradu počeo da gradi 2000. godine, a onda je tokom gradnje uzeo kredit od 600.000 evra u jednoj beogradskoj banci.

- Međutim, to nije rekao kupcima stanova, što mu zameramo, a banka sada hoće da iseli osam stanara, među kojima ima i uglednih ljudi. Ne možemo reći da je B. P. krivac jer je i on žrtva banke. Kredit mu je sa kamatom narastao na 900.000 evra, a ta banka hoće sada da mu uzme stanove i lokale vredne tri miliona evra, iako mu je već oduzela stan i plac u drugom delu grada. Hoće tri puta da mu plene imovinu! - kaže jedan od upućenih stanara zgrade.

Sagovornik "Aloa" kaže da je investitor sada bolestan i da se nalazi na lečenju u jednoj banji.

- Išli smo kod njega, ali on je sada star i bolestan i ne može ništa da nam pomogne jer se bori za život. Ostaje nam da se sudimo kao i do sada, a Goca je nagrabusila jer nije primala pozive - dodaje naš izvor. On navodi je celoj priči kumovao i izvesni Kanđanin B. B. iz banke, koji im je stalno pretio iseljenjem.

- Stalno im je govorio: "Ovo je moja zgrada! Ja vas izbaciti!” - priča stanar zgrade.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online