Utorak 14. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 11.11.2009.
03:35 >> 13:34h
Seecult A

Simpl Majnds u "Beogradskoj areni"

Škotska grupa "Simpl Majnds" (Simple Minds) gostuje 11. novembra u Beogradskoj areni, u okviru turneje na kojoj predstavlja novi povratnički album “Graffiti Soul”, a publika će imati priliku da čuje i stare hitove tog benda, kao i prilikom njihovog prvog gostovanja u Beogradu 2006. Uoči njihovog nastupa, nastupiće Vlatko Stefanovski trio.

Harizmatični pevač "Simpl Majndsa" Džim Ker (Jim Kerr) se prilikom prvog beogradskog koncerta grupe više puta obraćao publici na srpskom jeziku, a prethodno je rekao novinarima da su prošli put od pank rok benda, preko elektronike i art roka, do stadionskog i političkog roka i ponovnog vraćanja elektronici.

Govoreći o političkom angažmanu iz vremena slave, Ker je rekao da je njihov “prezir prema podršci britanske vlade aparthejdu u Južnoj Africi” kulminirao na albumu "Street Figthing Years" (1989), ali da “nisu mislili da u tome ima nečeg političkog”, već je jednostavno bilo reč o pitanjima koja su ih doticala.

Zlatni tiraž "Simpl Majnds" su dostigli albumom “Once Upon A Time.” Taj album se probio u prvih deset u Americi, uprkos kritikama koje su se odnosile na bombastičan i prenaglašen stil.

Međutim, živi album i beskompromisni politički album “Street Fighting Years” doneli su finansijski neuspeh.

Kada su se Simpl Majnds 1991. vratili ličnim i konkretnim temama na albumu “Real Life” personalne promene već su dovele u pitanje budućnost benda. Ipak, nisu sasvim odustali.

Novi album “Graffiti Soul”, najavljen singlom “Rockets”, našao se po izlasku na desetom mestu britanske liste, kao prvo izdanje Simpl Majnds u 14 godina koje uspelo da stigne na Top 10 listu. Na evropskoj listi sto albuma zauzeto je deveto mesto.

Biće koncerta!

Portparol beogradske ’’Arene’’ Jasmina Krstić izjavila je za ’’Vesti-online’’ da će koncert ''Simpl majnds'' biti održan po rasporedu, bez obzira što je u sredu proglašena epidemija u Beogradu.

’’Koncert će biti održan normalno, jer nije proglašena zabrana okupljanja. Nijedan koncert u Evropi i Americi nije otkazan zbog pojave novog gripa. Čak i umetnici, koji su osetljivi na razne probleme, normalno dolaze da odrade koncert’’, rekla je Krstićeva.

Ona je dodala da će i koncert poznatog pevača Toma Džounsa, koji je planiran za 13. novembar, biti održan po rasporedu.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online