Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 12.03.2017.
18:01
S. Đurić - Vesti A

Za Srbiju na engleskom

Tijana Bogićević (35) koja će predstavljati Srbiju sa numerom "In Too Deep" na Evrosongu ne želi da se bavi prognozama i mogućim rezultatom.

N. Đurović
Ne bavi se prognozama: Tijana Bogićević

 Veruje u sebe, ali i kompoziciju koju je uradio autorski tim Sdžmphonix International - Boris Milanov, Bo Peršon, Johan Alkenas i Lisa An-Mari Linder.

- Pesma mi se mnogo dopada. Brza je i energična, ima etno elemente, ali je moderna. U pitanju je ljubavna pesma koju ću izvesti na engleskom jeziku. Volim taj stil muzike, dobro mi leži i verujem da ćemo biti zapaženi u Kijevu, a publika zadovoljna. Uz ovakvu kompoziciju ide i dobar scenski nastup - rekla je Tijana.

Duška Vučinić, šef službe za odnose sa javnošću RTS-a rekla je da u Ukrajinu idemo sa dobrom pesmom i da se nada visokom plasmanu. Međutim, Tijana smatra da je za nju veliki uspeh što uopšte predstavlja Srbiju na Evrosongu. A plasman?

- Naravno da bismo svi bili srećni da pobedimo, ali zaista ne želim da pričam o tome, jer ljudi mogu pogrešno da me shvate. Nisam opterećena rezultatom, ne mogu da predvidim kako će ko i za koga da glasa. Ne znam ni šta će kome da se svidi. Ono što ja mogu da obećam jeste da ćemo Srbiju predstaviti u u najboljem svetlu u Kijevu - poručila je Tijana.

Ova Novosađanka moćnog glasa poslednjih nekoliko godina živi i radi u Americi. Kaže da nije očekivala poziv RTS-a da bude predstavnik Srbije na Evrosongu, ali i da se nije mnogo iznenadila kada su je pozvali.

- Ja se bavim pevanjem, to je moj posao zašto bih bila iznenađena. Ponudili su mi da budem srpski predstavnik i kada sam čula pesmu shvatila sam da sam ja bila logičan izbor. Nemam strah, ni tremu, dobro ću se pripremiti za takmičenje. Važno je da pesma super zvuči i da ulazi u uho. Veoma sam posvećena muzici. Živim u Americi gde se takođe bavim muzikom i gde god da odem da živim baviću se njome - dodaje srpska predstavnica.

Ovogodišnji Evrosong biće održan od 9. do 13. maja u Kijevu. Osim velike petorke (Nemačka, Italija, Španija, Velika Britanija i Francuska) i domaćina, svi ostali će se za ulazak u finale boriti na dve polufinalne večeri. Srbija nastupa 11. maja druge polufinalne večeri pod rednim brojem četiri.

Srbija je uvek favorit

Sa Tijanom na predstavljanju u RTS-u bio i Boris Milanov, član autorske ekipe koja je uradila pesmu za Srbiju. Talentovani Bugarin, koji živi u Beču, istakao je da veruje u pesmu i srpsku predstavnicu.

- Tijana je odlična pevačica i pravi profesionalac. Ima iskustva. Dugi niz godina se družim sa srpskom delegacijom na Evrosongu i dobro se poznajemo. Inače, imam dosta prijatelja u Beogradu, a i družim se sa Srbima koji žive u Beču. Poslao sam im ovu pesmu i rekli su mi da je žele. Između tri pevačice izbor je pao baš na Tijanu i mislim da je to odličan odabir - kaže Milanov i dodaje:

- Što se tiče Srbije ona je uvek favorit na Evrosongu i nije nemoguće da ove godine pobedite - rekao je Boris, koji ima bogato evrovizijsko iskustvo. Bio je deo tima Austrije kada je Končita Vurst pobedila pre tri godine.

Ovaj tim stoji i iza bugarske pesme "If Love Njas A Crime" koja je na prošlogodišnjem Evrosongu osvojila četvrto mesto.

Slavimo različitosti

Evrosong u Kijevu biće održan pod imenom "Slavimo različitosti". Sve tri takmičarske večeri (prvo polufinale 9. maja, drugo polufinale 11. i veliko finale 13. maja) direktno će iz Ukrajine prenositi RTS. Tijana je u šali rekla da bi bilo dobro da se svi preselimo van zemlje i da glasamo za nju. Ne treba podsećati da su glasovi dijaspore presudni na Evrosongu i da direktno utiču na što bolji plasman Srbije, a mogu da donesu čak i pobedu.

POVEZANE VESTI

Nedelja 12.03.2017. 22:26
Ne treba niko da glasa za nju, koga pizzda predstavlja na engleskom....? U Srbiji se govori Srpski, koliko mi je poznato.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online