Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 06.01.2017.
18:01
S. Đurić - Vesti A

Pada bina, trese struja

Gledajući pevače na sceni, obični ljudi često misle kako je njihov posao glamurozan, a ni ne slute koliko scena ume da bude opasna. Na koncertima muzičari imaju nezgode koje nekada mogu da budu i vrlo ozbiljne. Žika Jelić kaže da je nekoliko puta za dlaku izbegao smrt!

A. Čukić
Stalno pada: Severina Kojić

- Sećam se kako me je tresla struja u klubu Crna mačka. Počeo sam da motam kabl pre nego što sam pojačalo isključio iz zida, spojio sam plus i minus i udarila me je struja. Ni sam ne znam kako sam preživeo. Dragi je odmah reagovao i isključio kabl iz utičnice i spasao me. Imali smo peh da nam izgori kombi sa kompletnom opremom. Vatra je buknula dok sam bio u kombiju, benzin mi je isprskao noge koje je uhvatio plamen. Imao sam strašnu povredu i od kolena do prstiju sam ostao bez kože. Posle toga šest godina nismo svirali - priseća se Žika Jelić iz Ju grupe.

Na koncertu Dina Merlina u Sanskom Mostu jedna osoba je povređena. Zbog ogromne količine padavina krov bine je popustio i pao, a tom prilikom povređen je Merlinov bubnjar, Amar Češljar.

Ništa manje opasno nije ni snimanje spotova. Padaju reflektori, puca rasveta... Na snimanju spota za numeru "U srce udaraj" Leksington benda u KPGT-u srušio se kran!

- Sve se desilo u sekundi. Nešto je puklo i ja sam instinktivno odskočio u stranu. Kontrategovi koji drže kran su popustili i pali na regletore koji su se sručili tačno na mesto na kome sam stajao. Sledio sam se od straha kada sam shvatio da je sve to moglo da mi padne na glavu. Uništeno je svetlo, razbijen objektiv, gitara je stradala, ali su nam bar glave ostale na ramenima - priča Miloš Vuksanović, gitarista ovog benda.

Severina Kojić pehove na nastupima više i ne broji. Padala je više puta na sceni, pa se kolege šale kako je najpoznatija "estradna padavičarka". Igrajući u čizmama sa štiklom od 12 centimetara pala je na koncertu u šatoru na Festivalu piva na splitskoj plaži Žnjan i povredila koleno. Povrede je prate od početka karijere.

- Sećam se, na početku karijere, pevala sam prateće vokale Tuti fruti bendu. Već tada sam bila živahna na sceni, malo sam se zaboravila i umislila da sam glavna, a onda sam pala na leđa - prisetila se Severina.

Ljiljana lomila rebra

Ni glumcima nije lako, pa na snimanjima filmova i serija pucaju rebra, lome se ruke i noge... Tokom rada na seriji "Ubice mog oca" Tihomir Stanić je zaradio posekotinu na čelu, a povredio je - sam sebe.
- U sceni ranjavanja, u padu sam sebe udario pištoljem po čelu. Raskrvario sam glavu i uplašio se da ne ugrozim snimanje, jer s tom modricom posred čela ne bih mogao da nastavim s radom. Srećom, pukao je samo kapilar, a to smo uspešno sakrili šminkom - priča Stanić. Ljiljana Stjepanović povredila se na probi predstave "Glavo luda", završila u bolnici, ali je to nije sprečilo da igra u pozorištu.
- Pali su mi pritisak i šećer, pa sam se sručila i slomila ruku. Ceo svet mi se okrenuo naglavačke od jezivog bola. Kada su mi u bolnici nameštali ruku, videla sam sve zvezde. Ali, nisam odustala od predstava, pa sam na sceni bila sa rukom u gipsu - kaže Ljiljana, koja je tokom karijere zaradila brojne povrede.
- Rebro sam slomila na predstavi "Pop Ćira i pop Spira". Nekako sam završila prvi čin, u garderobi otkukala turu i vratila se na scenu. Rebro sam ponovo lomila na snimanju serije "Selo gori, a baba se češlja".

Padove niko ne broji

Četiri osobe su lakše povređene kada se prošle godine nakon koncerta Miroslava Ilića srušio deo bine. On je nastupao u Istočnom Sarajevu povodom obeležavanja Dana Republike Srpske. Odmah po završetku koncerta Ilić je krenuo za Beograd, pa je za dlaku izbegao nezgodu, jer bina je mogla da se sruši i dok je on bio na njoj. Nezgode se redovno dešavaju na snimanjima emisija, a padove pevačica više niko i ne broji.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online