Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 28.11.2016.
18:01
S. Đurić - Vesti A

Slavljenička žurka u dva čina

Sjajnim koncertom u prepunom beogradskom Belekspo centru rok grupa Van Gog proslavila je 30 godina karijere.

V. Sekulić
Oduševio fanove: Zvonimir Đukić Đule

Kao što je i pre rođendanskog slavlja najavio Zvonimir Đukić Đule, žurka je bila i više od običnog koncerta. Beogradski rokeri priredili su za 6.000 fanova spektakl u dva čina! Prvi deo koncerta bio je akustičnog zvuka, dok je drugi bio rezervisan za električnu svirku. Tačno u 21.15, kao što je i bilo planirano na bini su se pojavili rokeri predvođeni frontmenom Đuletom Van Gogom. Već sam početak nagovestio je sjajno i spektakularno veče, a odlično raspoloženi Đule nazdravio je publici.

- Beograde, grade sa velikim srcem - rekao je Đule, što je publika pozdravila gromoglasnim aplauzom.

Usledio je "Opasan ples", veliki hit koji je publika horski otpevala sa članovima grupe Van Gog. Ne štedeći se nijednog trenutka, energični Đule neumorno je trčao s jednog na drugi kraj bine. U publici je nastala euforija. Zatim je Đukić napravio nekoliko selfija, kako bi zabeležio sjajnu atmosferu sa žurke, a koje je sa scene poslao u Australiju.

- Želimo sa vama ovako nasmejani da plovimo do kraja sveta - rekao je Đule.

Poštovanje prema publici

Rođen u najboljim vremenima, 80-ih u Jugoslaviji, a odrastao i sazreo u najtežim, 90-ih godina u Srbiji, Van Gog danas ponosno nosi titulu poslednjeg velikog benda stvorenog na ovim prostorima. To je grupa koja je napunila sve najvažnije domaće koncertne dvorane, grupa čije je albume kritika svrstavala među najbolje u istoriji ovdašnje diskografije i grupa koja na komplimente redovno nailazi i van granica svoje zemlje, u Engleskoj, Americi, Nemačkoj, Italiji i na raznim drugim stranama sveta. U karijeri dugoj tri decenije, što predstavlja podvig bilo gde na planeti, beogradski rokeri sve vreme su pokazivali izuzetno poštovanje prema svojoj publici, a ona im je uzvraćala velikom ljubavlju i vernošću, napisao je Ivan Ivačković o beogradskim rokerima.

- Prebrodili smo dosta teških lomova i prošli kroz bezbroj bezizlaznih situacija, iz kojih smo samo strpljenjem i maksimalnom posvećenošću mogli normalni da preteknemo. Da se sve te teskobe nisu isprečile pred nas, ne bi smo umeli da prepoznamo sve lepo i plemenito, što nam se na 30 godina dugom putu i dogodilo - rekao je jednom prilikom Đule.

Usledila je pesma "Do kraja sveta", a zatim i "Otkad te nema", "Za godine tvoje". Atmosfera u Beleskpo centru bila je prava rođendanska. Publika je sve vreme đuskala, pevala, dobro se zabavljala, a Van Gog je to veče bio bogatiji za još jednog člana, Sanju koja je svirala klavijature i violinu.

V. Sekulić
Slavljenička žurka: Publika u Belekspo centru

- Osećamo se kao da nam je ovo prvi koncert u karijeri. Hvala vam što ste večeras na ovom mestu, a ne na onom - rekao je Đule Van Gog.

Rođendanski poklon

Odlično osmišljen nastup, sa di-džejevima, i dvodelnim, akustičnim i klasičnim nastupom, publici je i više nego prijao. A osim odlične svirke i atmosfere, Van Gog je mislio na svoje brojne fanove, koji su došli da zajedno proslave rođendan sa omiljenim rokerima. Naime, svaki posetilac je na ulazu u dvoranu dobio na poklon disk "Ako stanemo, gubimo sve".

Ređali su se hitovi "Nešto vuče me dole", pa "Brod od papira"... Akustični deo koncerta završen je velikim hitom "Neko te ima noćas". Posle pauze, rokeri su priredili publici žešći zvuk, a električna svirka počela je pesmom "Neumeren u svemu" sa njihovog istiomenog albuma, koji je izašao pre tri godine.

Posle toga usledili su hitovi koji su obeležili dugogodišnju karijeru beogradskog rok sastava, a novi sveži aranžmani, fenomenalni zvuk i svetlosni efekti koji su obeležili rođendansku žurku pokazali su zašto Van Gog traje ovako dugo.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online