Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 01.11.2016.
06:17
S. Đurić - Vesti A

Gluma kao porodična sudbina

Kao što deca lekara najčešće i sami postaju doktori, tako i naslednici glumaca najčešće završe u umetničkim vodama.

A. Čukić
Ostale uspone: Srđan Todorović sa pokojnim ocem Borom

Međutim, biti sin ili ćerka poznatog glumca najčešće nije prednost kada je u pitanju karijera, jer su neminovna poređena sa slavnim ocem ili majkom. Kalina Kovačević, ćerka reditelja Siniše Kovačevića i glumice Ljiljane Blagojević prvi put se kao 19-godišnja devojka pojavila u TV drami "Mala šala".

- Dok sam bila dete stalno su me pitali da li ću i ja biti glumica kao mama. Već tada sam osećala ogroman teret. Nerviralo me je što su moju majku stalno saletali po ulici i tražili autograme. Ipak, nešto kasnije, kako sam odrasla, shvatila sam da je i moja buduća karijera omeđena glumom i pisanjem. Bilo bi čudno da sam otišla u doktore ili astronaute - rekla je jednom prilikom Kalina Kovačević.

Vuk Kostić, sin pokojnog Mihajla Kostića Pljake, kaže da je bio veoma vezan za oca, pa je bilo logično da nastavi očevim putem.

- Brat i ja smo pored tate zavoleli sport i lov. Kao dete bio sam jako nestašan, niko nije mogao da me smiri, pa me je otac odveo kod Mike Aleksića u školu glume kako bih se smirio i naučio nešto pametno. Osim toga, dosta vremena sam provodio sa očevim prijateljima glumcima, posebno sa Draganom Nikolićem - rekao je svojevremeno Vuk Kostić. Njegov kolega Srđan - Žika Todorović imao je punu podršku svog oca i čuvenog glumca Bore kada je odlučio da i sam postane glumac.

Pored slavne tetke Mire Stupice i oca, Srđan je postao jedan od najboljih srpskih glumaca srednje generacije. Branislav Trifunović još kao dete zaigrao je sa ocem Tomom i bratom Sergejem u užičkom pozorištu. A kada se jednom popeo na pozorišnu scenu više nije bilo povratka.

- Glumim od osme godine. U pozorištu, gde je igrao moj otac, bio je potreban dečak, pa su se setili mene. Pored oca, savete sam dobijao od starijeg brata Sergeja, koji mi je čak i branio da upišem Akademiju sa 17 godina. Ne zato što nije želeo da budem glumac, već zato što je smatrao da sam premlad. I tek sada shvatam da je bio u pravu - kaže Bane, najmlađi član glumačke porodice Trifunović.

Marija nadmašila Vericu

Slična situacija je i u muzičkom svetu. Ilda Šaulić dugo se lomila čime želi da se bavi u životu, pa je u svet estrade zagazila sa 30 godina. Njenoj želji da postane pevačica najviše se protivio njen otac Šaban Šaulić.

- Moj tata se za 40 godina karijere nagledao svega i svačega, pa je pokušao da me zaštiti, ali je moja želja za pevanjem nadvladala. Kafane su mu rak-rana! Nijedan otac, pa ni on, ne želi da mu se dete izlaže neprijatnosti. Ali, da se ne lažemo, svaka profesija sa sobom nosi određene rizike. Ne mislim da je estrada najekstremnija - rekla je Ilda, koja je svojim talentom dokazala ocu da nije u pravu.

Marija Šerifović na estradu je kročila kao ćerka folk pevačice Verice Šerifović. Međutim, zahvaljujući raskošnom glasu, brojnim hitovima i pobedi na Evrosongu uspela je da nadmaši majku. Verica danas ponosno kaže da joj imponuje kada je zovu mama Marije Šerifović, što znači da ju je ćerka prevazišla. Braća Nikola i Marko Rokvić privukli su veliku pažnju jer su sinovi legendarnog pevača Marinka Rokvića. Ali, zahvaljujući izuzetnom talentu najpre Nikola, a sada i Marko uspešno grade muzičku karijeru i davno su izašli iz senke popularnog oca.

Umetnička porodica

- Roditelji glumci intimno u sebi uvek imaju otpor kada njihova deca požele da budu glumci. Ja se nisam protivio kada su moji Milica i Marko odlučili da se bave glumom. Ali, znajući kroz šta će sve neminovno morati da prođu posebno u današnje, teško vreme, nije mi bilo svejedno. Bio sam prinuđen da se pomirim s tim da će Marko biti glumac, starija ćerka Iva balerina, a najmlađa Milica glumica. Od nas šestoro u kući, jedino najstariji sin Radomir nije glumac - kaže Miša Janketić, koji je oženjen glumicom Svjetlanom Knežević, koja je bila i balerina.

POVEZANE VESTI

Sreda 02.11.2016. 20:07
Да веома је много примјера да и дјеца познатих глумаца или редитеља, запливају истим водама.... Мада мислим да је дјеци много теже јер су стално присутна поређења са познатим родитељима......КАТАРИНА ЖУТИЋ је ћерка познатих глумаца Милоша Жутића и Светлане Бојковић! ......ЧЕДОМИР ПЕТРОВИЋје син познатог глумца Миодрага Петровића Чкаље и отац глумице Јоване Петровић......ГОРАН МАРКОВИЋ, режисер је син глумаца Радета и Оливере Марковић.....ИВАНА МИХИЋ је ћерка глумице Вере Чукић и драмског писца Гордана Михића.....ИВАН и МИЛИЦА ЗАРИЋ су син и ћерка глумца Драгана Зарића..... МИЛИЦА ЕЈДУС је ћерка Предрага Ејдуса......МИЛИЦА КРАЉ, режисе-рка је ћерка глумца Петра Краља.... АЊА АЛАЧ је ћерка глумаца Весне Чипчић и Александра Алача.....ЛАНА КАР-АКЛАЈИЋ је ћерка режисера Дејана Караклајића и глумице Тање Бошковић.....БОЈАНА БАМБИЋ је ћерка глумице Радмиле Живковић и сниматеља Предрага Бамбића...... ИВАНА ЖИГОН је ћерка прослављеног глумца Стева Жигона и Јелене Јовановић......ИСКРА и ВУКОТА, дјеца Воја Брајовића.....ЧАРНА МАНОЈЛОВИЋ, ћерка Микија Манојловића......ИРИНА ДЕЧЕРМИЋ, глумица, пијаниста и композиторка је ћерка глумца Стојана Дечермића......Па ВУК КОСТИЋ....па СЕРГЕЈ и БРАНИСЛАВ ТРИФУНОВИЋ....па многи...многи други......
Sreda 02.11.2016. 20:20
КРУНА РАС најмлађа српска књижевница својевремено која је од своје 7. па до 14. године објавила три романа а која је на жалост умрла у 24. години живота била је ћерка глумице Еве Рас и сликара, илустратора Радомира Стевића Раса.....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online